Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Weekend Festivaali palaa juurilleen Espooseen – 25 miljoonan kuuntelijan DJ pääesiintyjäksi

Weekend Festivalia juhlitaan ensi elokuussa Espoossa uudessa Vermon tapahtumapuistossa.

– Palaamme tänä vuonna takaisin juurillemme niin musiikin, sijainnin kuin ajankohdankin tiimoilta, Weekend Festivalin markkinointipäällikkö Atro Anttila kertoo tiedotteessa.

Weekend Festival tuo Vermon tapahtumapuistoon elektronisen musiikin kärkinimiä. Päälavalla nähdään DJ Martin Garrix. Hänet on kruunattu neljä kertaa maailman parhaaksi DJ:ksi.

Tiedotteen mukaan hollantilaisella DJ:llä on jopa 25 miljoonaa kuukausittaista kuuntelijaa Spotifyssa, ja hänen suosituimmilla biiseillään on yli miljardi kuuntelukertaa. Garrixin tunnetuimpiin hitteihin kuuluvat Scared to Be Lonely feat. Dua Lipa ja In the Name of Love feat. Bebe Rexha. Molemmat biisit ovat myyneet Suomessa tuplaplatinaa.

Festivaali tanssittaa kävijöitä kaksipäiväisenä elokuun alussa Time Machine Edition -hengen mukaisena.

Myös musiikkikattaus on kunnianosoitus Weekend Festivalin juurille.

– Toive elektronisen musiikin suuntaan on ollut asiakkaiden suunnalta selkeä, joten se kärkenä mennään. Elektroninen- ja tanssimusiikki on tällä hetkellä myös Briteissä ja Keski-Euroopassa suosituin musiikkigenre. Weekend Festival on alusta asti tunnettu visuaalisuudestaan, ja elokuun pimenevät illat tarjoavat mahdollisuuden vaikuttaville valo- ja laserefekteille, jotka ovat olennainen osa elektronisen musiikin festarielämystä, Anttila kertoo.

Järjestäjien mukaan Vermon tapahtumapuisto tarjoaa festivaalille loistavat puitteet muun muassa hyvien liikenneyhteyksien ansiosta. Ajatuksena on, että festivaalista tulee Vermoon monivuotinen tapahtuma. Weekend Festivaali syntyi Espoossa vuonna 2012, ja tapahtuma järjestettiin tuolloin Luukissa.

– Suurin osa kävijöistämme on pääkaupunkiseudulta. Moni haluaa yöksi kotiin ja edestakainen liikkuminen Hämeenlinnaan, jossa kesän 2022 festivaali pidettiin, koettiin hankalaksi. Pääkaupunkiseudulla tätä ongelmaa ei luonnollisesti alueella asuville ole. Areenan läheisyydessä on parikin juna-asemaa ja tulevaisuudessa myös raidejokerin pysäkki, Anttila perustelee Vermon valintaa.

Anttilan mukaan kaksipäiväiseen tapahtumaan odotetaan 50 000–60 000 kävijää.

– Weekend Festival avaa elokuussa 2023 Vermo Areenan suurten konserttien ja festivaalien tarjonnan. Vermon toiminta laajenee raviurheilusta muiden suurten tapahtumien areenaksi, joten tämä on luonnollinen suuntaus, Vermo Areenan toimitusjohtaja Heikki Häyhä sanoo tiedotteessa.

Lisää artistijulkaisuja on luvassa 12. joulukuuta ja liput tulevat myyntiin joulukuun puolivälissä.