Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ikea julkisti mittavan investoinnin Espooseen – näkee kasvua kysynnässä

Ruotsalainen huonekalujätti Ikea julkisti torstaina suunnitelman rakentaa uusi asiakasjakelukeskus Espoon Lommilaan.

Ikean mukaan kyseessä on mittava 17 000 neliömetrin kokoinen jakeluyksikkö, joka toimii keskuksena etenkin pääkaupunkiseudun asiakastilauksien toimituksille. Uusi keskus palvelee myös ostosten noutopisteenä.

Ikean mukaan keskus rakennetaan nykyisen Lommilan tavaratalon läheisyyteen. Työ alkaa vuoden 2023 alussa, ja uusi jakelukeskus otetaan käyttöön 2024 loppuun mennessä. Tällä hetkellä projekti on rakennuslupavaiheessa.

Investointi lisää Ikean mukaan ketjun tuote- ja toimituskapasiteettia. Ketju odottaa sen tuotteiden kysynnän kasvavan etenkin Etelä-Suomessa.

– Uuden jakelukeskuksen avulla palvelemme asiakkaitamme yhä paremmin koko Etelä-Suomessa. Jatkossa voimme toimittaa asiakastilaukset pääkaupunkiseudulla entistäkin nopeammin ja tarkemmalla aikaikkunalla. Uudella jakelukeskuksella tulee olemaan myös tärkeä rooli siinä, että kaikki IKEA Suomen asiakastoimitukset tulevat olemaan päästöttömiä vuoden 2025 loppuun mennessä, kommentoi Ikean Suomen maajohtaja Timo Hulmi tiedotteessa.