Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupassa päivätyötä paiskivan Eero Sintosen ja hänen yhtyeensä unelma toteutui – "Bändin jäsenet ovat välillä joutuneet kaivamaan kuvettaan"

Määrätietoinen työ on tuottanut tulosta, joten kirkkonummelaisbändi Eero Sintonen ja Sakarat julkaisee ensimmäisen pitkäsoittonsa 10. joulukuuta. Albumin kappaleet ovat kehittyneet bändin kanssa käsi kädessä.

Yhtye esittää melodista suomalaista poppia ja pop-rockia. Sanat on kirjoitettu tunnepohjalta ja niillä on yhtymäkohtia ihan tavalliseen arkeen, parisuhteeseen ja suomalaiseen mielenmaisemaan. Laulaa voi vaikkapa rikkinäisestä t-paidasta, jota ei voi heittää pois.

Tulevalta albumilta on julkaistu jo muun muassa singlet Tänään, Pienistä katseista ja Värit talveksi.

Sävellyksistä ja sanoituksista vastaa Masalassa asuva Eero Sintonen, 36, jonka työpaikka on päivittäistavarakaupassa.

– Haasteellisinta on arjen ja musiikin tekemisen sovittaminen yhteen. Kun töissä ja kotona on stressaava tilanne, se hidastaa musiikin tekemistä, hän tunnustaa.

Kuuntele Tänään-biisi alla olevasta videoupotuksesta.

Albumin singlejä on julkaistu yksi kerrallaan ja ensimmäinen ilmestyi kesällä 2020. Korona, mikäpä muukaan, hidasti albumin valmistumista ja keikoille pääsyä, mutta viime kesänä keikkoja oli Sintosen mukaan jo mukavasti.

– Olemme tehneet ruohonjuuritason työtä treeniksellä ja käyneet studiossa äänittämässä.

– Studiotyöskentely vaatii rahaa, ja bändin jäsenet ovat välillä joutuneet kaivamaan kuvettaan, kun ei ollutkaan niitä keikkoja, joilla studioaika piti rahoittaa, Sintonen sanoo.

Hän on iloinen siitä, että kaikki ovat jaksaneet jatkaa ja kokoonpano on pysynyt samana. Bändi treenaa Tolsassa rumpalinsa työhuoneella.

Uusi musiikki syntyy Sintosen kitaralla.

– Se lähtee mun keittiön pöydältä ruutupaperilta.

Hän tallentaa kappaleen ideoita ja aihioita kännykän muistiin ja alkaa sopivalla hetkellä luritella niitä kitaralla. Bändi hioo kappaleen valmiiksi treenikämpällä ja sitten mennään studioon. Bändi on käyttänyt Helsinki Rock Productionsin ammattilaisia.

Sintonen on odottanut hartaasti albuminsa julkaisua ja nyt on hyvä hetki. Toisellekin albumille on jo materiaalia äänitettynä.

– Ihmiset tuntuvat kaipaavan keikasta konkreettista muistoa, joten on hienoa, että saamme albumin myyntiin, Sintonen sanoo.

Omakustanteena ilmestyvän albuminsa kanssa Eero Sintonen ja Sakarat aikoo lähestyä myös levy-yhtiöitä.

Bändiin kuuluvat Eero Sintosen (sanoitukset, laulu, kitara) lisäksi Riku Tuovinen (kitara), Jari Vireaho (rummut, taustalaulut, keikkapyynnöt), Juuso Harakka (basso) ja Santtu Sannemann (piano/kiipparit).

Eero Sintonen & Sakarat on levynjulkaisukeikalla Myyrmäen Lobbyssa! lauantaina 10. joulukuuta.