Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varas kurkki ensin sisään kotiin ja iski sitten BMW:n ikkunan säpäleiksi – sunnuntaiaamuna töihin lähtijää odotti surkea näky

BMW-henkilöautoihin iskevä varas on jälleen liikkeellä Uudellamaalla.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä varas – tai varkaat – iski harvinaisen röyhkeällä tavalla Kirkkonummen Sundsbergissa.

Ennen tunkeutumista autoon tekijä kävi varmistamassa auton omistajan olevan nukkumassa kurkkimalla sisään asunnon ikkunasta.

– Aamulla pihalla näkyi vain jalanjäljet. Tekijä oli myös kulkenut taloa ympäri ja käynyt takapihalla, omistaja kertoi.

Saaliikseen varas sai vuoden 2015 mallin BMW 320d:n navigointijärjestelmän. Autoon sisään tekijä meni rikkomalla takaoven ikkunan.

Varasta ei hillinnyt se, että auto oli pysäköitynä valaistulle kadulle vain kymmenisen metriä kodin ulko-ovesta. Samalla kadulla on lähekkäin useita asuntoja, joista on hyvä näkyvyys kadulle.

Omistaja arvioi, että varas oli liikkeellä aamuyöstä. Varkaus paljastui varhain aamulla, kun omistaja puoliso oli lähdössä töihin.

Omistaja kertoi tapauksesta Sundsbergin Facebook-ryhmässä, jossa kävi ilmi, että tekijä oli hiipparoinut eri puolilla Sundsbergia ja iskenyt toiseenkin BMW-autoon.

Tästä autosta varas vei ratin jo toista kertaa tänä vuonna. Edellisen kerran sama BMW joutui kohteeksi viime toukokuussa.

Länsi-Uudenmaan poliisi on toistuvasti varoittanut autoilijoita varkaista, joiden kohteena ovat Bemareiden ratit, navigointijärjestelmät, ajovalo-umpiot ja muut erikoisosat.

Varkaat ovat liikkuneet aiemmin muun muassa Espoossa ja Kauniaissa.

Niin ikään rötöksiä on tehty Helsingissä ja Vantaalla.

Varkaat eivät ole olleet autojen iän suhteen kranttuja, sillä kohteiksi on joutunut vuosien 2008−2018 BMW-malleja.