Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä erittäin salakavala palo vaanii puulämmittäjää – iso koti oli tuhoutua pahasti

Erittäin salakavala ja vaarallinen palonalku uhkasi aiheuttaa laajat tuhot sunnuntaiyönä omakotitalossa Kirkkonummen Luomassa Masalantiellä.

Pelastuslaitoksen yksiköiden tullessa paikalle kello yhden aikoihin kaksikerroksisen noin 200 neliön omakotitalon alakerran keittiön katto oli jo ilmiliekeissä ja rakennus oli täynnä savua.

Hälytyksen palosta oli tehnyt talon asukas. Talossa asuvat henkilöt olivat poistuneet rakennuksesta, eikä henkilövahinkoja syntynyt.

Palo oli saanut alkunsa pelastuslaitoksen mukaan talon savuhormista, johon oli todennäköisesti jäänyt pohjalle kytemään nokipalo.

Kytevä noki oli kuumentanut nuohousluukun metallisen kannen ja siitä palo oli levinnyt ympäröiviin rakenteisiin.

Pelastuslaitos sammutti palon, purki välipohjaa ja tuuletti rakennuksen savut ulos. Omakotitaloon aiheutui savu-, noki- ja vesivahinkoja.

Palossa säästyttiin suuremmilta vahingoilta, koska asukkaat olivat pelastuslaitoksen mukaan oikeaoppisesti sulkeneet ovet poistuessaan, jolloin tuli ei päässyt hapenpuutteessa aivan valloilleen.

Nokipalot voivat olla rakennuksessa erittäin vaarallisia, koska palon lämpötila on tavattoman korkea, eikä paloa välttämättä hormin sisässä heti huomata.

Tulipaloa oli sammuttamassa lähes 10 pelastusyksikköä.