Kirkkonummen ensi vuoden talousarviosta päätettiin lähes yksituumaisesti maanantaina kunnanvaltuustossa.
Aivan ilman äänestyksiä budjettia ei kuitenkaan nuijittu, sillä lapsiperheiden kotihoidontuen Kirkkonummi-lisästä tuli varsin tiukka äänestys.
Valtuustossa Marjut Frantsi-Lankia (kesk.) esitti, että Kirkkonummi alkaisi jälleen maksaa tukea pienten lasten hoitamisesta kotona.
Esitys oli, että Kirkkonummi-lisä olisi alle 2-vuotiaille 100 euroa kuukaudessa. Frantsi-Lankia muistutti, että Kirkkonummi voisi ottaa mallia Espoosta, jossa kaupungin omaa kotihoidontukea maksetaan ensi vuonna 160 euroa alle 1,5-vuotiaille.
Kotihoidontuen palauttaminen sai valtuustossa vastakaikua, muttei tarpeeksi. Esitys kotihoidontuen palauttamisesta kaatui äänestyksessä luvuin 28–20.
Ensi vuoden talousarvion ympärillä on eniten keskusteltua viime viikkoina käyty Masalan koulutilanteesta, ja siihen valtuustokin otti kantaa – ei tosin millään varsinaisella päätöksellä, vaan toivomusponnella.
Masalassa sisäilmaongelmainen Nissnikun koulu on päätetty purkaa kokonaan ja korvata uudella. Väistötilojen piti olla valmiina ensi kesäloman jälkeen, mutta hanke on viivästynyt kunnan henkilöstönvaihdoksiin liittyvistä syistä. Nyt väistötiloja luvataan ensi lokakuussa.
Kunnanvaltuusto vaati yksimielisesti, että väistötilojen hankintaa ja itse kouluhanketta kiirehditään. Asiasta halutaan selvitykset ensi vuoden alussa.
Uusi Nissnikun koulu on ollut tavoitteena saada valmiiksi noin 4 vuoden kuluttua samalla aikataululla kuin uusi lukiokampus keskustaan.
Kirkkonummen talousnäkymät ovat melko hyvät, ja esimerkiksi ensi vuonna kunta ei näillä näkymin tarvitse lisälainaa ollenkaan.
Tänä vuonna ja seuraavat kolme vuonna kunnan talous on suunnitelmien mukaan reilusti ylijäämäinen.
Tämän vuoden tulosta parantaa oleellisesti uuden hyvinvointikeskuksen kiinteistön myynti, joka on tarkoitus allekirjoittaa lähipäivinä.
Kirkkonummen ensi vuoden talousarvio hyväksyttiin lähes sellaisenaan siten kuin kunnanjohtaja oli esittänyt.
Budjettineuvotteluissa sovittiin 190 000 euron lisäyksistä, josta 140 000 euroa käytetään kunnan kesätyöllistämiseen ja loput järjestöavustuksiin.