Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumimyräkkä yllätti VR:n: yli puolet Suomen kaukojunista myöhässä – muitakin syitä löytyi kuin vain säätila

Yli puolet VR:n kaukojunista oli aikataulustaan myöhässä kello 17.30. Fintrafficin mukaan samoihin aikoihin kaukoliikenteen junista vain 45 prosenttia oli aikataulussa. Lähiliikenteen junista aikataulussa oli 64 prosenttia.

Nopea silmäys VR:n sivuille osoittaa, että ongelmia on ollut kautta maan. Z-juna Lahdesta Helsinkiin kello 18.19 oli myöhässä noin 30 minuuttia sääolosuhteiden vuoksi. G-juna Riihimäeltä kello 19.13 Lahteen peruttiin sääolosuhteiden vuoksi. Matkustajat ohjattiin seuraavaan G-junaan.

Muitakin syitä junaliikenteen viivästymiseen löytyi.

– Pendolino 146 Pieksämäeltä Helsinkiin kello 15.23 on myöhässä noin 27 minuuttia henkilökunnan puuttumisen vuoksi, VR tiedotti illalla.

Ainakin kahteen muutokseen oli syynä junassa ilmennyt tekninen vika.

– Korvaamme tänään taajamajunan H 729 Pieksämäeltä kello 20.39 Joensuuhun linja-autolla junan teknisen vian vuoksi. Linja-auto lähtee Pieksämäellä rautatieaseman edestä ja kiertää kaikkien väliasemien kautta Joensuuhun. Linja-auton matka-aika on pidempi kuin junan, VR tiedotti.