Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauniaisten kaupunginjohtaja saa yli 50 000 euron lisäpalkan, jos pysyy työssään – "Todella tärkeää, että saamme pidettyä kaupunginjohtajan"

Kauniaisten kaupunginjohtaja Christoffer Masar saa viiden kuukauden ylimääräisen palkan, mikäli hän jatkaa työssään vuoden 2024 lopun yli. Summa nousee yhteensä yli 50 000 euroon.

Kauniaisten kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina. Lisäpalkkaa perustellaan halulla sitouttaa Masar johtotehtäväänsä 2023–2024 ajaksi. Palkka on määrä maksaa kahdessa erässä vuoden 2023 ja 2024 lopussa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veronica Rehn-Kivi (r.) sanoo, että Kauniaiselle on kriittisen tärkeää pitää kiinni Masarista samaan aikaan, kun kolme kaupungin johtoryhmään kuuluvaa johtaja on lopettamassa työnsä.

– Henkilöstöjohtajamme siirtyy Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelukseen ja hallintojohtajamme Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle ensi vuoden alussa. Tällaisessa tilanteessa on todella, todella tärkeää, että saamme pidettyä kaupunginjohtajan työssään.

Aloite Masarin lisäpalkasta tuli poliitikoilta. Rehn-Kiven mukaan sitä pohjustettiin ensin hänen ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan kanssa.

Masar itse ei ollut aktiivinen, sanoo Rehn-Kivi.

– Kun otimme tämän (lisäpalkan) esille, hän oli iloinen. Tiedän, että häntä on pyydetty toisiin tehtäviin, mutta hän ei ole ollut lähdössä.

Rehn-Kiven mukaan Masar on hoitanut työtään ja Kauniaisten taloutta hyvin. Hän on myös pidetty johtaja.

Lisäpalkka on kuitenkin herättänyt kritiikkiä Kauniaisissa. Länsiväylän toimituksen saamissa viesteissä arvostellaan muun muassa sitä, että lisäpalkkaa maksetaan, vaikka kaupunki pyrkii muutoin säästämään menoissa.

– Kaupunginjohtajalle lisää liksaa samalla kun kaupunki pyrkii säästämään ja tehdään leikkauksia. Ei varmasti motivoi muuta henkilöstöä.

Masar on työskennellyt Kauniaisten johdossa vuodesta 2016. Hän siirtyi tehtävään Kirkkonummen hallintojohtajan paikalta.

Masarin kuukausipalkka oli aluksi 9 700 euroa lisineen. Sitä nostettiin 10 200 euroon vuoden 2021 alussa. Palkan lisäksi kaupunginjohtajalla on verotettava puhelinetu.