Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuoret muusikot ovat Kannusalissa mielenterveystyön asialla – ensimmäinen Britannian-keikka tyssäsi kuningattaren kuolemaan

Espoolaisyhtye Airi's on saanut valmiiksi esikoisalbuminsa. Sen myötä yhtyeellä on tänä vuonna ollut ennätysmäärä keikkoja.

Airi’s on vuonna 2019 perustettu indie rock -yhtye, joka on lyhyen uransa aikana julkaissut jo kuusi singleä ja yhden EP:n sekä keikkaillut ahkerasti ympäri Suomea.

Bändin elokuussa julkaiseman debyyttialbumin Kind Little One keskeinen teema on mielenterveys.

Tältä pohjalta syntyi ajatus järjestää erityislaatuinen konsertti, jonka kaikki lipputulot lahjoitetaan MIELI ry:n mielenterveystyöhön ja kriisiauttamiseen.

Airi's-bändin muusikot ovat pääosin musiikin opiskelijoita. Bändiin kuuluvat laulaja-kitaristi Joni Hartikainen, 24, kitaristi-laulaja Tuomas Hokkanen, 22, kosketinsoittaja Silja Silander, 20, basisti Julius Lindberg, 25 ja rumpali Thomas Aura.

– Mielenterveyteen liittyvät asiat ovat kaikille bändiläisille tärkeitä, koska ne ovat olleet elämässä ja arjessa lähellä, Joni Hartikainen sanoo.

Hyväntekeväisyyskonsertillaan Airi´s haluaa herättää ihmiset tiedostamaan, että mielenterveystyö ja välittäminen on tärkeää.

Kind Little One -albumin käsittelevät erilaisia fiiliksiä ja sitä, miten henkinen kehitys kulkee mukana elämässä. Albumilla on 9 biisiä, joista 8 on Hartikaisen kynästä.

– Kirjoitan ensin lyriikat. Sen päälle alan tehdä musiikkia, koska teksti kertoo, millaista siitä pitää tulla, Hartikainen kuvailee.

Ennen levyn julkaisua Airi´s vietti paljon aikaa treenikämpällä. Samalla kun kappaleet ovat hioutuneet, on syntynyt myös sovitusideoita.

Albumin digitaalisesta julkaisusta vastaa turkulainen pienlevy-yhtiö V.R. Label.

Bändi myy keikkojaan itse ottamalla yhteyttä keikkapaikkoihin. Keikkoja on ollut muun muassa pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Pohjanmaalla. Tutun bändin kautta yhtye keksi, että olisi hienoa päästä Britteihin soittamaan.

– Keikkapaikan omistaja päätti juuri ennen keikkaa sulkea paikan kuningatar Elisabetin kuoleman vuoksi. Vietimme kuitenkin viikonlopun Lontoossa.

– Buukkaamme sinne keikan uudestaan. Se toteutuu luultavasti keväällä, Hartikainen sanoo.

Aina ennen keikkaa bändi lämmittelee huolellisesti.

Viime aikoina Airi's on keskittynyt aiempaa enemmän miettimään ulkoasua. Stailaajaa heillä ei kuitenkaan ole, vaan lavatyyli on itse suunniteltu.

Airi´s järjestää hyväntekeväisyyskonsertin Espoon keskuksessa Kannusalissa (Kannusillankatu 4) 17. joulukuuta kello 20.

Konsertin lipunmyynnistä kaikki tuotot lahjoitetaan MIELI ry:lle.

Liput ovat myynnissä osoitteessa lippu.fi, alkaen 11,50 euroa.

Hartikainen muistuttaa, että kyseessä on siitä harvinainen keikka, että liput kannattaa ostaa vaikka ei paikalle pääsisikään, koska ihan kaikki tuotto mitä lipuista saadaan lahjoitetaan kokonaisuudessaan MIELI ry:n mielenterveystyöhön ja kriisiauttamiseen.