Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvinvointikeskuksen kauppa sinetöitiin – Kirkkonummi teki hyvän tilin ja sijoittajakin kehuu vakaata kassavirtaa

Kirkkonummi sai perjantaina löytyä lukkoon kunnan tähän asti suurimman kiinteistökaupan. Kunta ja Lähi-Tapiola allekirjoittivat kauppakirjan kaksi viikkoa sitten käyttöön otetusta hyvinvointikeskuksen kiinteistöstä.

Kauppahinta on 63,5 miljoonaa euroa. Kunnalle keskus on maksanut noin 48 miljoonaa euroa, joten Kirkkonummi kuittaa noin 15 miljoonan euron voiton.

Kuvareportaasi: Tältä näyttää uusi 63,5 miljoonan euron hyvinvointikeskus – palveluita on vauvoista vainajille

Hyvinvointikeskus siirtyy heti vuodenvaihteessa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintaan ja uusi omistaja vuokraa tilat hyvinvointialueelle.

Kirkkonummi sai myytyä kiinteistön aivan viime hetkillä enne sote-uudistuksen voimaantuloa.

Keskuksen ostanut Lähi-Tapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky -rahasto omistaa nyt kahdeksan kohdetta, joista suurimmat ovat Kirkkonummen hyvinvointikeskuksen lisäksi Espoon sairaala Jorvissa ja Lahden sote-keskus.

Espoon kaupunki myi oman sairaalakiinteistönsä Lähi-Tapiolalle tämän vuoden alussa 295 miljoonalla eurolla.

-– Lähi-Tapiola näkee yhteiskuntakiinteistöt jatkossakin mielenkiintoisina sijoituskohteina, jotka tarjoavat sijoittajalle pitkää ja vakaata

kassavirtaa. Uskomme myös, että olemme kotimaisena pitkään omistamiseen sitoutuvana tahona hyvä kumppani kaupungeille ja hyvinvointialueille, sanoo Lähi-Tapiola Vaihtoehtorahastojen toimitusjohtaja Mia Vuorinen tiedotteessa.

Kirkkonummen uusi hyvinvointikeskus on korvannut vanhan terveyskeskuksen tilat, jotka ovat nyt tyhjillään ja rakennus on tarkoitus purkaa.