Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leppävaarassa on syntynyt poikkeuksellinen jouluperinne, johon osallistui viime jouluna jo 300 kävijää – "Olemme muutenkin melkein kuin yhtä perhettä"

Leppävaarassa sijaitsevien kerrostalojen pihalla kokoonnutaan aattoiltana yhteiseen juhlaan.

Kun joulumieli lähtee leviämään, sitä on vaikea pysäyttää. Tämä on huomattu Espoon Leppävaarassa Sokerilinnantiellä, jossa pienestä toiveesta lähtenyt pyyntö on kasvanut kaikille avoimeksi joulujuhlaksi.

Kaikki alkoi ensimmäisenä koronajouluna.

– Parikin vanhempaa asukasta harmitteli, miten vaikea on löytää joulumieltä, kun sukulaisia ei voi tavata eikä pukkiakaan näe, muistelee joulujuhlan isä ja asukastoimikunnan varapuheenjohtaja Jarmo Paavola.

No pitäähän heidän pukki nähdä, päätti Paavola ja lupautui järjestämään pukin pihalle tiettyyn kellonaikaan.

Seuraavaksi joulupukkia kysyivät pari lapsiperhettä. Paavola päätti pyytää avuksi naapuriperheen poikaa, joka voisi toimia tonttuna.

Sehän sopi, ja tonttupoikana toimivan Ämirin lisäksi Annika Aalto lupautui siltä istumalta paitsi tulemaan muoriksi, myös tuomaan paikalle pari ponia, jolla lapset saisivat ratsastaa.

Mukaan järjestelyihin lähti myös vastapäisen taloyhtiön väki, ja loppujen lopuksi poneja, pukkia ja muoria kävi kerrostalojen välisellä pihalla katsomassa noin 150 asukasta. Viime jouluna sama toistettiin, ja osallistujia tuli noin 300.

Tänä jouluna juhla kasvaa entisestään, sillä mukaan on tulossa myös Leppävaaran seurakunnan väkeä. He tuovat joulutervehdyksen ja laulavat ja laulattavat joululauluja. Kello 18 alkava juhla on kaikille avoin.

Jaan perhejouluni muiden kanssa.

Annika Aalto

– Pihalle mahtuu kyllä, lupaa Paavola.

Moni viettää joulua mieluiten oman perheen kanssa. Mikä saa Sokerilinnantien asukkaat viettämään joulua naapureiden ja tuntemattomien kanssa?

– Tämä on muutama tunti elämästäni. Kyllä minä voin sen antaa siitä ilosta, että näen jouluna iloisia ihmisiä, sanoo Jarmo Paavola.

Annika Aalto hakee aattona päivällä poninsa Sipoossa sijaitsevalta tallilta, touhua niiden kanssa pihalla kello 18 alkaen ja ajaa illalla juhlan jälkeen ponit takaisin Sipooseen.

Ehtiikö hän viettämään omaa perhejoulua poikansa, puolisonsa ja kahden jo aikuisen lapsensa kanssa?

– Minä jaan perhejouluni muiden kanssa, Aalto vastaa.

Kiitosta juhlasta tulee valtavasti ja se on tuonut yhteen kaikenikäisiä. Paavola kertoo, että viime jouluna talon nuoriso jäi pukin ja ponien jo lähdettyä istumaan jouluiltaa pihan pergolassa, rauhallisissa merkeissä ja ilman häiriötä.

Moni lapsiperhe kiittelee myös sitä, että pukki on paikalla.

– Kaikilla ei ole varaa tilata omaa pukkia, Aalto huomauttaa.

Espoon Asuntojen taloyhtiössä on molempien mukaan erittäin hyvä yhteishenki.

– Tässä on niin paljon pitkäaikaisia asukkaita, että olemme muutenkin melkein kuin yhtä perhettä, Aalto nauraa.

Yhteishenki ja yhteisöllisyys vallitsevat myös pihan toisella puolella olevassa talossa, kertoo Sokerilinnantie 1:n taloyhtiön hallituksen jäsen Nina Piela-Tallberg.

Paavola toivoo, että muutkin taloyhtiöt ottaisivat vinkkiä joulujuhlasta.

– Tämä ei ole mikään iso ponnistus. Jouluvaloja pihalle ja pukki paikalle, hän vinkkaa.

Joulutapahtuma Sokerilinnantie 1:n ja 5:n pihoilla 24. joulukuuta klo 18 alkaen.