Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon tuomiokirkossa soi harvinainen joulukuvaelma – "Teoksen musiikki on syvältä kouraisevaa ja puhuttelevaa"

Espoon Barokki esittää Suomessa harvoin kuullun joulukuvaelman.

Espoon Barokin perinteisessä joulukonsertissa soi tänä vuonna Marc-Antoine Charpentierin teos Pastorale sur la Naissance de Notre Seigneur Jésus-Christ.

Joulukuvaelma nähdään usein Marian ja Josefin näkökulmasta, mutta Charpentierin teos kertoo ensimmäisen joulun tarinan paimenten näkökulmasta. Teosta on esitetty Suomessa hyvin harvoin.

– Charpentierin musiikki on viehättävää ja helppoa kuunnella. Tämän teoksen musiikki on syvältä kouraisevaa ja puhuttelevaa, cembalisti Laura Vihreäpuu kuvaa.

Konsertin käsiohjelmassa on tekstin suomennos ja ruotsinnos. Teoksen esittelee Anssi Mattila, joka on yksi Suomen johtavista vanhan musiikin asiantuntijoista ja toimi pitkään Sibelius-Akatemiassa vanhan musiikin lehtorina.

– Luultavasti juuri Anssi Mattila on tuonut tämän Charpentierin teoksen Suomeen. Suomalainen barokkiorkesteri esitti teoksen vuonna 1994, Vihreäpuu mainitsee.

Espoon Barokin joulukonsertti järjestetään tänä vuonna jo kahdeksatta kertaa.

Lisäksi Espoon Barokin joulukonsertti on perinteisesti joulunpyhien jälkeen.

Laura Vihreäpuun mielestä barokkimusiikki sopii erittäin hyvin esitettäväksi tunnelmallisessa tuomiokirkossa.

Espoon Barokki on perustettu vuonna 2015. Vuosien saatossa ohjelmassa on ollut niin varhaista kuin myöhäistäkin barokkimusiikkia.

Esityksissä yhtyeiden koko ja instrumentaatio on vaihdellut. Vihreäpuun mukaan konserttien yhdistävä tekijä on ollut se, että lähes kaikkina vuosina mukana on ollut yksi tai useampi laulaja. Tänä vuonna Espoon Barokki tekee jouluisessa konsertissaan yhteistyötä lauluyhtye Vuo Ensemblen kanssa.

Vuo Ensemblessa laulavat Sirkku Rintamäki ja Linnéa Sundfær Casserly (sopraano), Katariina Heikkilä (altto), Mats Lillhannus ja Martti Anttila (tenori) ja Elja Puukko (basso). Espoon barokin yhtyeessä soittavat huilistit Hanna Haapamäki ja Sini Vahervuo, viulistit Kaisa Ruotsalainen ja Susanne Helasvuo, sellisti Elina Mattila ja cembalisti Laura Vihreäpuu.

Espoon Barokin perinteinen joulukonsertti 30. joulukuuta kello 19 Espoon tuomiokirkossa. Marc-Antoine Charpentier: Pastorale sur la Naissance de Notre Seigneur Jésus-Christ. Vapaa pääsy, ohjelma 20 euroa.