Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoo tekee 16 miljoonan euron kiinteistökaupat – ostaa vuokralla olleen Tapiolan terveyskeskuksen

Espoon kaupunki ostaa Tapiolan terveyskeskuskiinteistön eli Kiinteistö Oy Tapiolan Louhen osakekannan ja tontin. Myyjänä on Nordisk Renting Oy. Terveyskeskus on ollut talossa vuokralla parikymmentä vuotta.

Tilapalvelut on vuokrannut kaikki rakennuksen tilat Nordisk Renting Oy:ltä hyvinvoinnin ja terveyden toimialan käyttöön 30.9.2030 asti jatkuvalla määräaikaisella vuokrasopimuksella.

Kiinteistön hankinta tuli ajankohtaiseksi, koska Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen toiminta alkaa ensi vuoden alusta ja vuokrasopimus siirtyy hyvinvointialueelle. Käyttämällä osakekannan osto-oikeuttaan Espoo säilyttää päätäntävallan tonttiin ja rakennukseen.

– Pitkälle tehtyjä suunnitelmia ei ole, mutta näin Espoo varautuu tulevaan maankäyttöön. Tonttia voidaan kehittää terveyskeskuksen paikkana tai sitten siihen tulee jotain muuta, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Henrik Vuornos (kok.) perustelee.

– Terveyskeskuksen vieressä on Fortumin varavoimala, joka lähtee siitä jossain vaiheessa. Se avaisi mahdollisuuden kehittää koko korttelin maankäyttöä vaikkapa asumiseen, mutta siinä tapauksessa terveyskeskukselle pitäisi etsiä uusi paikka. Sen pitää sijaita Tapiolan metrokeskuksen läheisyydessä.

Vuornos korostaa, että kyse on pitkän aikavälin varautumisesta, joten muutoksia ei ainakaan ihan heti ole tulossa.

Kiinteistön kauppahinta on liki 16 miljoonaa euroa. Hankintaan ei ole erillistä määrärahaa vuoden 2023 talousarviossa. Kauppa katetaan määrärahamuutoksilla.

– Espoo saa kaupassa käyvän kiinteistön ja arvokasta maapohjaa, Vuornos sanoo.