Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brittiläisen real alen Suomeen tuonut Petri Heino, 59, palkittiin vuoden olutvaikuttajana – tehnyt uransa paljolti julkisuudelta piilossa

Perheyrittäjä ja Heino Groupin toimitusjohtaja Petri Heino on vuoden 2022 Hyvä Tuomas.

Olutliiton vuosittain jakama palkinto myönnettiin Heinolle Tuomaan päivänä 21. joulukuuta.

Palkintoperustelujen mukaan Heino, 59, on tehnyt liki 40 vuotta työtä olutkulttuurin hyväksi paljolti julkisuudelta piilossa.

Heino oli ensimmäisiä uusien oluttuotteiden maahantuojia, kun alkoholijuomien maahantuontimonopoli purkautui. Hänellä oli tärkeä rooli muun muassa brittiläisen real alen tuonnissa Suomeen.

Nykyisin Heino Group on entistä vahvemmin mukana juoma- ja ravintolatoiminnassa Fiskarsin Veitsitehdas -ryhmittymän jäsenenä. Nimestään huolimatta kyseessä ei ole veitsien valmistus, vaan ryhmittymään kuuluu useita kotimaisia panimoita ja maahantuontiyrityksiä.

Heinon valinnasta päättivät aiemmat vuoden Hyvä Tuomas -palkitut.

– Heinolla on ollut taito kerätä joukkueeseensa vahvoja osaajia ja uskallusta luottaa heidän näkemyksiinsä. Hänellä on yrittäjän intohimo tehdä visioista kuluttajaa palvelevaa todellisuutta.

Heino Groupin ”puoti” toimii nyt kivijalassa Helsingissä Ateneuminkujalla ja on nimeltään Pien Shop.

Heinon mukaan olutalan tuleva vuosi näyttää aiempaa epävarmemmalta, sillä kohoavat kustannukset vievät ihmisten ostovoimaa. Yrittäjä nostaa esiin kuitenkin hyviä puolia.

– Oluen maailma on monipuolisempi kuin koskaan ja vain mielikuvitus rajaa uusien tuotteiden kirjoa. Ilahduttavaa, että myös perinteisimmille tuotteille annetaan taas vahvemmin niille kuuluva arvo, Heino toteaa Olutliiton tiedotteessa.

Heino on jo 29. Hyvä Tuomas -palkinnon saaja. Viime vuonna palkinnon sai espoolainen oluttuomari André Brunnsberg. Kaikki palkitut löydät Olutliiton sivuilta.