Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Neljän ihmisen kuoleman syynä Kirkkonummella ehkä häkämyrkys – näin salakavala tilanne voi aiheutua

Kirkkonummen Veikkolassa maanantaina paljastunut neljän ihmisen kuolema saattoi johtua häkämyrkytyksestä, kertoo Ilta-Sanomat omiin tietoihinsa perustuen.

Onnettomuustutkintakeskus ja poliisi selvittävät tapausta, eivätkä ole kommentoineet sitä julkisuuteen.

IS:n mukaan viranomaiset odottavat parhaillaan oikeuslääketieteellisten tutkimusten valmistumista. Selvitykseen voi kulua päiviä tai viikkoja.

Häkämyrkytys voi aiheutua esimerkiksi kaasulla hiljaa käyvistä lämmitinlaitteista tai jos puulämmitteisen talon savuhormin pellit suljetaan liian aikaisin ennen hiilten tummumista.

Kyseessä on hyvin salakavalasti etenevä kuoleman aiheuttaja, sillä ilmassa olevaa häkää ei voi aistia.

Häkä on väritön, hajuton ja mauton kaasu, joka elimistöön päästyään sitoutuu veren punasoluihin happea nopeammin ja synnyttää happivajeen.

Neljän ihmisen ruumiit löydettiin Veikkolassa sijaitsevasta omakotitalosta maanantaina. Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 11.17 vaarallisen aineen onnettomuudesta. Paikalle hälytettiin myös paljon poliiseja.

IS:n tietojen mukaan uhreihin kuuluu talon omistanut 83-vuotias mies ja hänen puolisonsa sekä heidän 35-vuotias sukulaismiehensä.

Lisäksi uhrien joukossa on IS:n tietojen mukaan 36-vuotias espoolainen mies.