Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapiolan kirkko saa loppiaisena oman kastepuun – poikkeuksellinen teos syntyy valosta

Tapiolan kirkon uusi kastepuu Paju vihitään käyttöön loppiaisena.

Kastepuu on sijoitettu kirkkosaliin johtavan pääkäytävän varrelle pohjoisseinälle. Teosta vastapäätä samalla käytävällä on lapsi- ja perheryhmien kokoontumistilat: perhekerhot, muskarit ja muut tapaamiset.

Kastepuu Paju on teos valosta, ja sen on suunnitellut helsinkiläistynyt taiteilija Kirsti Taiviola, joka on viettänyt lapsuutensa Espoossa.

– Ajatus teokseen lähti liikkeelle vasta, kun tulin kirkon tiloihin katsomaan sen toteutuspaikkaa, Taiviola kertoo tiedotteessa.

Teoksen nimi Paju osuu sattumalta hienosti Aarne Ruusuvuoren alkuperäiseen suunnitelmaan koko Tapiolan kirkosta, joka kulki työnimellä Pyhät puut.

Luonto onkin läsnä kaikkialla kirkon ikkunoiden ulkopuolella.

Paju-teos itsessään muodostuu seinälle osuvasta valosta, jonka ylhäällä oleva linssi heijastaa.

Valon keskellä seinällä on yksittäinen oksa. Kastettujen vauvojen nimilaput kiinnitetään pronssiin valettuun oksaan. Nimilapuista muodostuu vuoden mittaan nauhamainen lehvästö.

Taiteilija Kirsti Taiviola on itse paikalla Tapiolan kirkossa loppiaisena, perjantaina 6. tammikuuta kello 12 esittelemässä teostaan.

Teos julkistetaan loppiaisen messun kirkkokahveilla. Lisäksi messussa siunataan uudet luottamushenkilöt ja työntekijät.