Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 12 tunnin megajuhla uutenavuotena Vermossa – jätä auto kotiin, kun tulet ihailemaan lasershowta

Vermo Areenan parkkialue ei ole käytössä megatapahtuman aikana.

Vuoden vaihtumista juhlistetaan näyttävästi Vermo Areenalla Espoossa. uudenvuodenaattona 31. joulukuuta.

Ohjelmaa on luvassa kellon ympäri.

Uusivuosi Espoossa -tapahtuma on tarkoitettu kaiken ikäisille. Kaupunkitapahtumat Espoon ja Vermo Areenan yhteistyössä toteuttama tapahtuma huipentaa myös Espoo 50 vuotta kaupunkina -juhlavuoden.

Espoo on tilannut Aalto-nimisen laservalo- ja rumpushown, jonka tuotannosta vastaa Showlaser Finland.

Sama show nähdään illan aikana tunnin välein kolme kertaa, ja ensimmäinen alkaa kello 18.30.

– Showssa käytetään erilaisia valonlähteitä kuten stroboja, savukoneita ja -tykkejä, kertoo Otto Suojanen Showlaserista.

Valoshowssa on mukana rumpuryhmä Takomo. Esitykseen musiikin on säveltänyt Takomoon kuuluva Mikko Renfors.

Musiikki kuljettaa katsojat läpi vaihtuvien äänimaisemien ja laservalojen muodostaman kavalkadin.

Suojanen kuvaa musiikkia draamalliseksi ja elokuvalliseksi.

– Rumpaleita on neljä. Vermossa on 100 metriä leveä katettu näyttämö ja me käytämme hyödyksi koko tilaa, Otto Suojanen selvittää.

Tuotanto on rajannut showlle katselualueen, ja sitä voi seurata sisältä ja ulkoa.

Suojasen mukaan show voidaan toteuttaa kaikenlaisissa olosuhteissa, mutta hän toivoo aatoksi pikkupakkasta.

Aalto laservalo- ja rumpushown kanssa vuorottelee sirkus- ja tulisesitys, jonka toteuttaa Espoon sirkus- ja teatterikoulu ESKOn sirkuskollektiivi. Näyttävässä esityksessä yhdistyvät tulennielentä, jonglööraus sekä taidokas akrobatia.

Osana Espoon kaupungin uuttavuotta alueella esiintyy satumaisista esityksistään tunnettu Belenos Group of Arts, jonka visuaali- ja valovälineet muodostavat kauniita kuvioita yleisölle nähtäväksi.

Espoon kaupunki ei ole yli kymmeneen vuoteen käyttänyt ilotulitteita uudenvuoden tapahtumissaan.

Vuonna 2018 Espoo toteutti ensimmäisenä Suomen kaupunkina laservaloshown uutenavuotena korvaamaan ilotulitteet. – Kaupunki haluaa jatkossakin etsiä ja kehittää vaihtoehtoisia ympäristö- ja eläinystävällisiä tapoja juhlistaa yhteisöllistä uudenvuoden juhlaa, Kaupunkitapahtumat Espoon projektipäällikkö Lea Rintala toteaa.

Vermo Areena tapahtuma on myös kiitos kaupunkilaisille aktiivisesta osallistumisesta koko kaupungin yhteiseen juhlavuoteen.

Vermo Areenan alueella tapahtuu koko päivän ajan.

Areenan ovet avataan jo kello 11, ja samalla aukeavat koko päivän kestävät markkinat. Kello 13 alkaa Kavioliiga-ravit. Tarjolla on myös muuta perheille sopivaa ohjelmaa. Kello 18 alkaen kuullaan Livemusiikkia Street Bar Voltissa, kun lavalle nousee Partyfonic.

Vermo Areenan jatkoilla lauletaan karaokea Kristoffer Ignatiuksen isännöimänä.

Järjestäjät kehottavat yleisöä tulemaan tapahtumapaikalle julkista liikennettä käyttäen tai reippaillen.

Leppävaaran asemalle pääsee junalla sekä Helsingin että Kirkkonummen suunnasta. Asemalta pääsee lisätyillä bussiyhteyksillä suoraan Vermoon. Asemalta on Vermoon noin 20 minuutin kävelymatka. Vermon lähellä on myös Mäkkylän asema, jota palvelee A-juna.

Vermo Areenan parkkialue ei ole käytössä tapahtuman aikana.

Linjalla 202X ajetaan illalla lisävuoroja Leppävaarasta Vermoon. Linja vahvistaa olemassa olevaa linjaa 202, joka ajaa normaalisti Vermon kautta tapahtumapäivänä. Sekä 202 että 202X lähtevät Leppävaarasta laiturista 22.

Tapahtumapaikan läheisyyteen pääsee myös Majurinkatua kulkevilla linjoilla 113 ja 502. Tämän lisäksi Turuntiellä kulkee runkolinjat 200 ja 550.

Tarkat julkisen liikenteen aikataulut ja reitit löytyy HSL:n Reittioppaasta.