Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Älä tee tätä taksimokaa Tallinnan satamassa – tuloksena jopa 3-kertainen lasku

Tallinnan laivoille palanneiden matkustajien perässä ovat Tallinnan sataman matkustajaterminaalien liepeille palanneet myös pimeät taksit.

Nämä lipevät, joskus hyvääkin suomen kieltä puhuvat autoilijat parkkeeraavat taksinsa sataman lyhytaikaisille parkkipaikoille ja kävelevät terminaalien ovensuuhun matkailijoita houkuttelemaan.

Heidän mainospuheensa mukaan suomalaismatkailijan ei suinkaan kannata hypätä Tallinnan sataman virallisten taksikumppanien eli Tallink Takson tai Forus Takson (entinen Tulika) kyytiin ja maksaa kallista hintaa matkasta keskustaan vaan tulla heidän kyytiinsä.

Totuus kalliista hinnasta on kuitenkin toinen. Pimeä taksi voi veloittaa alle kahden kilometrin matkasta satamasta Viru-hotellille helposti 15–20 euroa. Helsingin taksihintoihin tottuneelle se voi tuntua edulliselta, mutta Virossa taksien todellinen hintataso on toinen.

Esimerkiksi Bolt-sovelluksella matka D-terminaalista Viru-hotellille maksaa arkipäivänä, keskellä päivää noin 3,3–4 euroa. Jos valitsee käyttöönsä Premium-auton, jää matkan hinnaksi siltikin vain 8,50 euroa.

Ruuhka-aikana hinta voi olla kalliimpi, koska Bolt käyttää nykyään dynaamista hinnoittelua eli kyytien korkea kysyntä nostaa hintoja.

Boltin kyytisovelluksen voi ladata puhelimeensa App Storesta tai Google Play -kaupasta. Sovellus toimii nykyään myös Helsingissä.

Forus Taksolla matka satamasta Viru-hotelliin maksaa noin 5,5 euroa. Hinnassa on mukana aloitusmaksu 3,85 euroa ja kilometrikorvaus 0,99 euroa 1,7 kilometrin matkalta.

Tallink Taksolla matkan hinta on aavistuksen edullisempi eli noin 5,30 euroa. Hinnassa on mukana aloitusmaksu 3,90 euroa ja kilometrikorvaus 0,85 euroa 1,7 kilometrin matkalta. Yöaikaan kilometrikorvaus on molemmilla taksiyhtiöille hiukan korkeampi.