Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Perheenisän jalka jouduttiin amputoimaan, espoolainen taloyhtiö kielsi pyörätuolirampin ja haki apua yhdenvertaisuusvaltuutetulta

Espoon Laurinlahdessa on syntynyt kiista toisen jalkansa menettäneen miehen ja taloyhtiön välille, kertoo Iltalehti.

Espoolaisen Ilmari Aaltosen toinen jalka jouduttiin amputoimaan lapsuudessa sattuneen tapaturman seurauksena. Aaltonen lähetti taloyhtiölle muutossuunnitelmat ovelleen asennettavaa ramppia koskien. Rampin omistaisi Espoon kaupunki eikä siitä koituisi taloyhtiölle kustannuksia.

Taloyhtiön vastaus oli kuitenkin tyly: Iltalehden mukaan kymmenen osakkaan taloyhtiön hallitus asetti aluksi pyörätuolirampin toimenpidekieltoon sekä kielsi myös kaikki valmistelu- ja muutostyöt sekä apuvälineiden varastoinnin.

Aaltonen koki taloyhtiön toiminnan syrjiväksi ja otti yhteyttä yhdenvertaisuusvaltuutettuun.

– Yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan paloturvallisuus olisi ainoa syy kieltää ramppi. Meidän tapauksessa asia on selvitetty päivystävältä palomestarilta, ja se ei ole ongelma, Aaltonen kertoo Iltalehdessä.

Kiista sai uusia kierroksia, sillä myös taloyhtiö kääntyi Iltalehden mukaan yhdenvertaisuusvaltuutetun puoleen ja pyysi ohjeistusta, ettei "kahden vähemmistöosakkaan shikaaniluonteiseksi (tarkoitus tuottaa naapurille vahinkoa tai haittaa) katsottava oma toiminta loukkaa muiden osakkaiden yhdenvertaisuutta”.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun kanta oli kuitenkin selkeä: taloyhtiön tulisi sallia rampin rakentaminen.

Tarina jatkui niin, että taloyhtiö lähetti Aaltoselle toisen ehdotuksen, jonka mukaan Aaltoset vastaisivat kaikista ramppiin liittyvistä kustannuksista, muun muassa sen ylläpidosta.

Aaltonen ei Iltalehden mukaan kuitenkaan aio suostua tähän ja on vienyt asian yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakuntaan.

– Ramppi sijaitsisi yhtiön hallinnassa olevalla alueella, jonka talvikunnossapidosta taloyhtiö on vastuussa. Rampin omistaisi Espoon kaupunki ja se vastaa HUS Asunnonmuutostöiden kautta sen kunnosta. En minä siitä voi ottaa vastuuta itselleni, Aaltonen toteaa Iltalehdessä.