Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Timo Soini ei palaa politiikkaan – "Olen vapaa mies"

Timo Soini ei lähde ehdokkaaksi kevään eduskuntavaaleissa. Hän kertoo verkkosivuillaan syyksi politiikan ilmapiirin muutoksen.

Pitkin viime syksyä espoolainen ex-puoluejohtaja, ex-kansanedustaja ja ex-ministeri Soini mietti paluuta politiikkaan. Länsiväylälle hän kommentoi aiemmin puhelinhaastattelussa näin: "Maasto pitää ensin tutkia ja tulla siihen tulokseen, että saa ääniä. Olisi iso hyppäys palata politiikkaan ja on mietittävä, onko minulla enää mitään annettavaa."

Lue myös: Timo Soini miettii tosissaan paluuta politiikkaan – asetti tämän takarajan päätökselleen

Lupauksensa mukaisesti Soini kertoi päätöksestään joulun alla.

– Olen tehnyt osaltani päätöksen kevään eduskuntavaaleista. En lähde ehdokkaaksi, Soini kirjoitti verkkosivuillaan jouluaaton aattona 23.12..

– Politiikan ilmapiiri on luisunut sellaiseksi ympäristöksi, etten halua olla eduskuntavaaleissa ehdokkaana, Soini avasi päätöksensä perusteluita 29. joulukuuta.

Hän kuvailee olevansa nyt "vapaa mies".

– Tämä on hyvä näin.

Aiemmin syksyllä Soini kertoi, että vaihtoehtona olisi ollut pyrkiä eduskuntaan joko keskustan tai kristillisdemokraattien listalta kevään 2023 vaaleissa. Hän mainitsi aiemmin myös halusta palata EU-parlamenttiin.

Keskustan kannatus vaalien lähestyessä ei ole näyttänyt hyvältä. Puolue sai historiallisen alhaisen alle 10 prosentin kannatuksen sekä Ylen että HS:n eduskuntavaaligallupissa joulukuussa.