Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisikoira Ogi pelasti veteen menneen ihmisen hengen

Suomen poliisikoirayhdistys on myöntänyt hengenpelastusviirin Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella työskentelevälle vanhemmalle konstaapelille ja hänen Ogi-koiralleen.

Ogin neuvokkuuden ansiosta viranomaisten onnistui pelastaa itsetuhoisen ihmisen henki viime syksynä Lohjalla.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että Ogi seurasi etsittävän henkilön jälkiä maastossa kaikkiaan 600 metriä. Lopuksi se kääntyi kohti rantaa, josta koirapartiomies huomasi vettä kohti johtaneet kengänjäljet.

Ilman Ogin ja ohjaajan toimintaa kateissa ollut henkilö olisi menehtynyt.

Etsittävä henkilö löytyi vedestä tuulisista olosuhteista huolimatta. Nopeasti paikalle saapuneiden Rajavartiolaitoksen helikopterin ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen pintasukeltajien avulla hänet saatiin pelastettua.

Finnhemsin henkilöstö tarkasti vielä henkilön kunnon.

Suomen poliisikoirayhdistys myöntää kunniaviirejä poliisikoiralle ja ohjaajalle, joiden ansiosta kadonneeksi ilmoitettu henkilö on löytynyt olosuhteissa, joissa hän olisi ilman koiraa menehtynyt.

Konstaapelin ansioksi luettiin onnistuminen alkutietojen keräämisessä, mikä johdatti koirapartion oikealle alueelle.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että Ogi on belgianpaimenkoira malinois. Se hallitsee henkilöetsinnän lisäksi myös esine- ja huumausaine-etsinnän sekä voimankäyttötilanteet.

Ogi ja vanhempi konstaapeli palkittiin Espoon pääpoliisiasemalla.