Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijan kuva: Autiotalo roihusi rajusti Espoossa – jo toinen tulipalo samoilla tiluksilla

Tyhjillään ollut autiotalo tuhoutui täydellisesti tulipalossa Matinkylän Kalastajantiellä uudenvuodenaattona. Talo oli osa vanhaa ratsastustallia, joka näyttää joutuneen vandaalien kohteeksi.

Edellisen kerran tiluksilla paloi tyhjillään ollut pieni tallirakennus viime syksynä. Paloa epäiltiin tuhopoltoksi.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos hälytettiin sammuttamaan autiotalon paloa kello 21.15 lauantai-iltana. Parikymmentä minuuttia myöhemmin pelastuslaitos totesi rakennuksen olevan täyden palon vaiheessa.

Länsiväylän tietojen mukaan Matinkylässä tehtiin uutena vuotena ilkivaltaa ilotulitteilla. Eräs lukija kertoi, että Kala-Matti-kadulla ollut iso roska-astia räjäytettiin ja poltettiin.

– Mielestäni ilotulituksissa on paljon väärinkäytöstä ja suoranaista tuhotyötä. Ilotulitus pitäisi laittaa luvanvaraiseksi, lukija toteaa.

Kalastajantien autiotalo ja sen ympärillä olevat tilukset ovat Espoon kaupungin omistuksessa.

Projektinjohtaja Kimmo Leivo Espoon kaupungilta sanoi viime lokakuussa, että ränsistyneet rakennukset on ollut määrä purkaa.

Kaupunki on myös aikeissa hakea tiluksille uutta vuokralaisyrittäjää, joka jatkaisi hevostallitoimintaa.

Edellinen toimija lopetti hevostenpidon tiluksilla parisen vuotta sitten. Talleilla paljastui eläinten kaltoinkohtelua, ja yritys päätyi lopulta konkurssiin.

Leivon mukaan kaupunki on osannut pelätä tihutyöläisten ottavan purkukuntoiset rakennukset kohteekseen. Hän myönsi viime syksynä, että rakennusten purkamisessa on mennyt turhankin pitkään. Kaupungin tavoitteena on saada tiluksille uusi talliyrittäjä mahdollisimman nopeasti.