Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon uudenvuodenjuhlassa yli 20 000 ihmistä – sateen koettelema valotaideteos kirkonmäellä korjattiin pikavauhtia

Uuden vuoden laser- ja rumpushow houkutteli sateisesta säästä huolimatta Espoon Vermo Areenalle arviolta 20 000–25 000 katsojaa.

Vuoden vaihtumista juhlistettiin näyttävästi, koska show huipensi Espoon 50 vuotta kaupunkina -juhlavuoden. Espoo oli tilannut Aalto-nimisen laservalo- ja rumpushown Showlaser Finlandilta.

Sama show nähtiin illan aikana kolme kertaa. Kaupunkitapahtumat Espoon projektipäällikkö Lea Rintala kertoo, että etenkin kello 18.30 alkanut show houkutteli paljon lapsiperheitä.

– Paikalla oli paljon perheitä liikkeellä lastenvaunujen kanssa. Paikalla oli myös iäkkäämpiä pariskuntia ja nuoria aikuisia ryhminä.

Helsingissä uudenvuodenjuhlassa puhuttivat yleisön joukkoon Kansalaistorilla ammutut ilotulitteet. Espoossa järjestäjien tietoon ei tullut järjestyshäiriöitä eikä muita ongelmia.

Lea Rintalan mukaan Espoo haluaa kokeilla erilaisia yhteisöllisiä tapoja juhlistaa vuoden vaihtumista.

Sitä, missä juhlitaan vuoden 2023 vaihtumista vuodeksi 2024, ei ole vielä päätetty.

– Vermo toki kiinnostaa jatkossakin, koska alueen asukasmäärä kasvaa, ja Vermoon on hyvät julkiset liikenneyhteydet.

Rajusti vaihdellut säätila on koetellut Espoon tuomiokirkon ympäristöön rakennettua Rainbow River -valoteosta.

Uudenvuodenaaton vesisateiden jäljiltä osa teoksesta sammui, mutta se saatiin kuitenkin saman illan aikana täyteen loistoonsa.

Rainbow River -teosta voi käydä ihailemassa vielä muutaman päivän. Loppiaisen jälkeen lauantaina teos puretaan.