Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

14-vuotias hakattiin rajusti – MTV: Taustalla pimeä sähkötupakkakauppa

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii Espoossa viime perjantaina tehtyä 14-vuotiaan nuoren rajua pahoinpitelyä tapon yrityksenä.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että teosta epäillään 14- ja 15-vuotiaita nuoria. Heidät tavoitettiin perjantaina pian tapahtumien jälkeen.

Epäilty rikos tapahtui kello 18 aikaan Kaitaan metroaseman lähistöllä. Rikosnimikkeen perusteella uhriin epäillään kohdistetun kovaa väkivaltaa. Uhri loukkaantui vakavasti, mutta hänellä ei ole enää hengenvaaraa.

Jutun tutkinnanjohtaja Matti Högman kertoi MTV:n uutisille maanantaina, että pahoinpitely alkoi sähkösavukekauppojen yhteydessä.

Högmanin mukaan osapuolet olivat sopineet tapaamisesta ennakkoon.

Poliisi ei ota kantaa siihen, tunsivatko nuoret toisensa entuudestaan.

Sähkötupakan pimeässä katukaupassa on ollut aiemminkin väkivaltatilanteita. Sama ilmiö on näkynyt myös nuuskan laittomassa katukaupassa Espoossa.

Joulukuussa Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi viiden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen 25-vuotiaalle miehelle, joka ryösti nuuskatorneja kahdelta mieheltä ennalta sovitun nuuskakaupan yhteydessä. Teon yhteydessä syytetty uhkaili kahta uhria pesäpallomailalla.

Jutussa oli syytettynä kaksi muutakin nuorukaista, mutta heidän osaltaan syytteet hylättiin.

Nuuskaa myymässä olleisiin uhreihin ei kohdistettu väkivaltaa heidän luovutettua 14 nuuskatornia tekijälle.