Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jorvi saa uudet vuode- ja synnytysosastot liki 260 miljoonan euron urakassa

Hus-yhtymä alkaa rakentaa uutta vuodeosastorakennusta Jorvin sairaalaan Espooseen.

Hus kertoo tehneensä urakasta sopimuksen rakennusyhtiö SRV:n kanssa niin kutsuttuna allianssihankkeena.

Uusi vuodeosastorakennus otetaan käyttöön 2026. Sen kokonaispinta-ala on noin 50 000 bruttoneliömetriä ja kustannusarvio 259 miljoonaa euroa.

– Tämä on Husin historian toiseksi suurin rakennushanke viime kesänä (Helsingin Meilahteen) valmistuneen Siltasairaalan jälkeen. Hyvä, että pitkään suunniteltu hanke pääsee nyt käyntiin, Hus Kiinteistöjen toimitusjohtaja Juha Tiuraniemi sanoo tiedotteessa.

Uudisrakennukseen tulee Jorvin sairaalan uusi pääaula, aikuisten ja lasten vuodeosastoja, lasten poliklinikka, synnytysosasto, kuvantamistiloja sekä sairaalatoimintaa tukevia tiloja.

Rakennus korvaa nykyiset huonokuntoiset vuodeosastotornit.

Rakennukseen tulee viisi kerrosta sekä kellarikerros.

Tiuraniemen mukaan uuden rakennuksen myötä erikoissairaanhoito saa ajan vaatimuksia vastaavat tilat. Allianssimuoto on varmistamassa, että lopputulos on laadukas.

Rakennukseen asennetaan aurinkosähköjärjestelmä. Lämmityksen ja jäähdytyksen energia tuotetaan pääosin lämpöpumppuratkaisulla.

Rakennuksen jatkuvaa jäähdytystä tarvitsevien tilojen ja laitteiden jäähdytys hoidetaan lämpöpumpuilla ja vedenjäähdytyskoneilla.

Koneiden lauhdelämpöä käytetään esimerkiksi pesuhuoneiden lattialämmitykseen.

Rakennuksen on suunnitellut työyhteenliittymä triangeli: Lukkaroinen Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy ja UKI Arkkitehdit Oy.