Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espooseen avautuu lasten ja nuorten oma kiipeilyhalli – ainoa laatuaan Suomessa, sanoo taustayritys

Espoon Suomenojalle avataan tammikuun puolivälissä Suomen ensimmäinen lapsille ja nuorille suunnattu kiipeilyhalli.

BK Flash -nimisestä hallista löytyy kiipeilyseinien lisäksi liukumäki, riippusilta, erilaisia kiipeilytelineitä sekä suosittu Valo Motion -peliseinä.

Hallia pyörittää Boulderkeskus, jolla on boulderkiipeilyyn keskittyviä halleja Suomenojalla sekä Helsingin Pasilassa, Herttoniemessä, Konalassa ja Lauttasaaressa.

Hallituksen puheenjohtaja Henna Mäkisen mukaan uusi halli on suunniteltu etenkin lasten tarpeita ajatellen, mutta seinät tarjoavat haastetta aikuisellekin.

Yrityksen mukaan lapsiin erikoistunut halli on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

– Kiipeily sopii kaiken ikäisille lapsille ja aikuisille. Itsenäisesti kiipeämään voivat tulla 14-vuotiaat ja sitä vanhemmat, Mäkinen kertoo tiedotteessa.

Boulderoinnin suosio on kasvanut nopeasti viime vuosina. Vuonna 2021 laji pääsi mukaan olympialaisiin, ja eritoten juniorikiipeilijöiden määrät ovat olleet kovassa nousussa.

Suomenojan uusi halli sijoittuu nykyisen Boulderkeskuksen kiipeilyhallin yhteyteen. Yhdellä pääsylipulla pääsee kiipeämään kummassakin hallissa. Kiipeilyhallin avajaisia vietetään 14.–15. tammikuuta.

Juttua muokattu 5.1. klo 11.10. Henna Mäkinen on hallituksen puheenjohtaja, ei toimitusjohtaja, kuten aiemmin mainittiin.