Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaisten suosikkiketju aikoo valloittaa Ruotsin – ensin uusi liike Kirkkonummelle

Motonet-ketju on vahvistanut rakentavansa uuden tavaratalon Kirkkonummelle. Tonttikaupat on tehty, ja uusi myymälä avataan Kirkkonummen keskustassa Munkinmäessä jo runsaan vuoden kuluttua.

Kirkkonummen Motonet on yhtiön 41. myymälä. Erityisesti autoilutarvikkeisiin keskittynyt Motonet on saavuttanut suosiota, mistä kertoo laajentuminen viime vuosina ympäri maata.

Motonet kertoo perustavansa Ruotsin ensimmäisen tavaratalonsa myös Sundsvalliin.

– Isoimmat tulevaisuuden kasvuodotukset kohdistuvat Ruotsin markkinoihin, mutta Suomessakin on vielä tilaa muutamille tavarataloille. Haluamme kehittää toimintojamme suunnitellusti, vaikka tämän hetken taloudellinen tilanne on haastava, Motonetin toimitusjohtaja Marko Röytiö kertoo yhtiön tiedotteessa.

Kirkkonummen tavaratalo on kooltaan noin 4 500 neliömetriä. Tontille tulee autokorjaamo, rengashotelli ja itsepalvelupesula. Uusia työpaikkoja syntyy lähes 40.

Tavaratalon rakennuttaa Broman Yhtiöt, jonka vuokralaiseksi Motonet tulee.

Tontista tehtiin kaupat Kirkkonummen kunnan kanssa joulukuussa ja rakennuslupahakemus laitetaan yhtiön mukaan vireille lähiaikoina.

Tontilla on vain vanha huoltorakennus, joka puretaan. Motonetin ostaman tontin omistivat kunta ja Fortum.

Noin 1,5 hehtaarin tontin arvoksi on arvioitu 920 000 euroa, josta kunnan osuus on 234 000 euroa.

Uuden myymälän rakentamiseen ei tarvitse kaavamuutosta, koska kaavassa on alue merkitty vähittäiskaupan suuryksikölle.

Motonet-tavarataloja on pääkaupunkiseudun ympäristössä Kirkkonummen myötä 11. Niistä kaksi on Helsingissä, kaksi Espoossa ja lisäksi tavaratalot Vantaalla, Keravalla, Lohjalla, Porvoossa, Hyvinkäällä ja Järvenpäässä.

Motonet täydentää Kirkkonummen keskustan palveluita, jotka ovat osin näivettyneet viime vuosina. Muun muassa vaateliikkeet ovat sulkeneet ovensa.

Toisaalta muita palveluita on tullut tilalle. Jysk- ja Rusta-ketjut ovat avanneet myymälät Munkinmäkeen. Tokmanni on jo ollut paikkakunnalla ennestään, ja myös Puuilo-ketju on ollut aikeissa rakentaa myymälän Munkinmäkeen uuden Lidlin viereen.

Nykyinen Kirkkonummen Lidl on tarkoitus purkaa kunnan katusuunnitelmien tieltä.