Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valpas vinkkaaja soitti 112:en – katalysaattorivarkaat jäivät kiinni liki verekseltään

Poliisipartio otti kiinni kaksi katalysaattorivarkaissa ollutta henkilöä verekseltään Espoossa tammikuun alussa.

Poliisin tiedotteen mukaan miesten jäljille päästiin hätäkeskukseen tehdyn ilmoituksen ansiosta. Ilmoittaja kertoi, että kaksi henkilöä sahaa katalysaattoria irti ajoneuvosta.

Paikalle hälytetty poliisipartio pysäytti poistumassa olleen ajoneuvon, josta katalysaattori löytyi.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tutki tapausta nimikkeellä varkaus. Tapaus on jo siirtynyt syyttäjälle ja katalysaattori on palautettu auton omistajalle.

Katalysaattorivarkauksista on tullut jatkuva riesa niin Uudellamaalla kuin muuallakin Suomessa.

Viime huhtikuussa Länsi-Uudenmaan poliisi varoitti autonomistajia varkaista, kun poliisin tietoon oli lyhyessä ajassa tullut yli 100 varastettua katalysaattoria.

Katalysaattorivarkaan kohteeksi useimmin päätyneitä automerkkejä olivat poliisin mukaan tuolloin Toyota, Honda, Volvo ja Opel.

Lue aiempi juttu: Tämä Toyotan suosikkimalli on nyt erityisesti kohteena – katalysaattorivarkausbuumi yltyy Espoossa ja naapurikunnissa

Autoihin kohdistuvat varkaudet ovat olleet muutoinkin esillä.

Joulukuussa Länsiväylä kertoi BMW-autoihin kohdistuneesta rikossarjasta, jossa yhden yön aikana kolme autoa joutui ratti- ja navigaattorivarkauden kohteeksi Kirkkonummella Sundsbergissa.

Lue myös: Taitavat BMW-varkaat palasivat pääkaupunkiseudulle – poliisi suosittelee riistakameraa