Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomeen metallimusiikin houkuttelemana muuttanut Francesca koki pettymyksen – "En voinut maksaa itselleni palkkaa kolmeen vuoteen"

Kolme vuotta Kirkkonummen Masalassa toiminut italialainen kahvila-kauppa Saporino lopettaa toimintansa.

Yrittäjä Francesca Frattucci sanoo, että syynä on kulujen kallistuminen. Ruoka- ja kahvilatuotteiden lisäksi kallistuivat sähkö, rahtikulut Italiasta sekä vuokra.

– Olisimme joutuneet nostamaan hintoja niin paljon, että se olisi ollut shokki asiakkaille, Frattucci sanoo.

Frattucci ehätti pyörittää Saporinoa kahdessa eri paikassa Masalassa. Taival oli Frattuccin mukaan vaikea, sillä aluksi iski korona ja sitten kohonneet kulut.

– En voinut maksaa itselleni palkkaa koko kolmen vuoden aikana. Tänä syksynä oli pakko tehdä lopetuspäätös.

Yrittäjä harmittelee myös mainoskuluja: verkkojättien algoritmien takia somemainontaan olisi pitänyt panostaa kasvavia summia näkyvyyden saamiseksi.

Vaikka pettymys on suuri, sanoo Frattucci saaneensa joukon uusia ihmissuhteita.

– Olen ehkä hieman pettynyt, ettei kahvilalle riittänyt asiakkaita, mutta sain joukon uskollisia ja ihania vakioasiakkaita sekä ystäviä.

Frattucci nousi julkisuuteen viime keväänä, kun Länsiväylä teki jutun Suomeen 2014 muuttaneesta nuoresta yrittäjästä.

Haastattelussa hän tunnusti rakastavansa suomalaista metallimusiikkia – kuten Children of Bodomia ja Korpiklaania – sekä suomen kieltä, jotka olivat molemmat syynä siihen, että Frattucci päätyi muuttamaan Suomeen.

Jatkossa hän aikoo pitää hengähdystauon.

– Käyn ehkä perheeni luona Italiassa, jossa en ole ollut sitten vuoden 2018. Sen jälkeen etsin uutta työtä. Ehkä jonain päivänä voi yrittää jollain uudella idealla.

Suomea hän ei aio jättää.

– Asun jatkossakin Kirkkonummella ihanassa kotitalossa luonnon keskellä.

Frattuccin kahvilan vieressä toiminut lähiruokakauppa Säsong o Gott ilmoitti myös tällä viikolla toiminnan lopettamisesta.