Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luontoa säästävä vaatetrendi leviää kauppakeskuksiin – "Tarkoitus on tehdä tästä ketju"

Second hand -liike Moody Monday avasi ensimmäisen Helsingin ulkopuolella sijaitsevan myymälän kauppakeskus Isoon Omenaan maanantaina 16. tammikuuta.

Tulokas veti avajaispäivänä runsaasti asiakkaita tutkimaan kierrätettyjen vaatteiden ja asusteiden tarjontaa.

– Harmitti, kun Vestis lopetti. Olen odottanut tänne tällaista liikettä, kertoo ensimmäisenä päivänä liikkeessä asioinut Päivi Silvennoinen.

Silvennoinen löysi liikkeestä villakangastakin.

– Haluan edistää kierrättämistä ja ekologisia vaihtoehtoja. Uskon kiertotalouteen ja teen oman osani. Löydän second hand -liikkeistä laadukkaita vaatteita töihin, hän kertoo.

Ison Omenan kolmannessa kerroksessa toiminut second hand -liike Vestis lopetti toimintansa maaliskuussa 2022.

Sisarukset Kiia Aarnio ja Isa Heinonen perustivat ensimmäisen Moody Monday -myymälänsä Vallilaan kaksi vuotta sitten ja toisen Kauppakeskus Kamppiin kahdeksan kuukautta sitten.

– Asiakkaat ovat toivoneet myymälää Espooseen, ja Iso Omena oli meille Espoon ykkösvaihtoehto. Olemme valmiita avaamaan toisenkin paikan Espooseen, jos sijainti on järkevä, espoolainen Aarnio kertoo.

Aarnio uskoo, että kierrätettyjen vaatteiden markkinat kasvavat uusien liikkeiden myötä. Vireillä onkin kahden uuden liikepaikan haku.

– Tarkoitus on tehdä tästä ketju ainakin Suomeen. Meille on realistista avata ehkä nelisen myymälää vuodessa, Aarnio sanoo.

Moody Monday tarjoaa myyjille kahdenlaista tapaa vaatteiden myyntiin. Myyjän on mahdollista hoitaa tuotteiden hinnoittelu ja esillelaitto omatoimisesti. Lisäksi tarjolla on all inclusive -paketti, jossa myynti hinnoittelusta lähtien hoidetaan henkilökunnan voimin.