Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin yllätysilmoitus aloitti spekulaatiot Vermon tulevaisuudesta – hevosten korvatulpat saattavat ratkaista tilanteen

Vermo Areena hakee nyt ratkaisua toimintansa kehittämiseksi ja turvaamiseksi.

Vermo Areenalla mietitään nyt kiivaasti, millainen on alueen tulevaisuus.

Raveistaan tunnettu Vermo toimii Espoossa, mutta Helsingin kaupungin omistamalla maalla. Viime vuoden lopulla Helsingin kaupunki kertoi vuoden 2023 talousarvion laatimisen yhteydessä suunnittelevansa Espoossa olevan maaomaisuutensa myyntiä.

Vermossa Helsingin myyntiaikeet ”tulivat puskista”.

– Olimme neuvotelleet vuokrasopimuksen jatkamisesta 5 vuodella, mutta Helsinki ilmoittikin, että sopimus päättyy nyt voimassa olevaan sopimukseen eli vuoden 2030 loppuun, toimitusjohtaja Heikki Häyhä kertoo.

Heti tilanteen valjettua Vermo Areena alkoi käydä aktiivisesti neuvotteluja Espoon kaupungin kanssa. Häyhän mukaan Espoon tahtotila jatkosta on samankaltainen kuin Vermon johdossa.

Myyntiaikeet tulivat puskista.

– Espoon kaupunki on meidän kannalta merkittävässä asemassa, koska sillä on asemakaavoittajan rooli, Häyhä sanoo.

Yksi vaihtoehto on Häyhän mukaan se, että alue siirtyy Espoon omistukseen.

Keskusteluja käydään myös Suomen Hippoksen kanssa siitä, miten se pystyy tukemaan Vermo Areenaa.

Yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa Vermossa järjestettiin uudenvuoden tapahtuma. Vermo Areena haluaa laajentaa toimintaansa raveista elämyksiin, kuten suuriin kotimaisten ja kansainvälisten artistien konsertteihin.

– Osoitimme, että Vermoon pystyy talvellakin houkuttelemaan paikalle yli 20 000 kävijää, Heikki Häyhä sanoo.

Seuraava iso testi on ensi kesän Weekend Festivaali. Silloin saadaan konkreettisia havaintoja myös siitä, miten hevosten ja musiikin yhteiselo sujuu. Hevosia ja poneja on Vermossa yhteensä noin 90.

– Olemme jo keskustelleet hevosten valmentajien ja hoitajien kanssa siitä, haluavatko he siirtää hevosensa silloin pois, ja mitä muita ratkaisuja on käytettävissä.

Häyhän mukaan festivaalilavat voidaan rakentaa niin, että musiikki suunnataan poispäin talleilta. Tallit eristävät jo nykyisellään ääntä, mutta sitä voidaan tehostaa.

– Kilpailutilanteissa hevosilla on usein korvatulpat tai -huput, joten niidenkin käyttö on mahdollista, koska hevoset ovat tottuneet niihin. Ne vaientavat normaalia kovempaa ääntä.

Vermo Areenalla suhtaudutaan luottavaisesti siihen, että Vermossa ravataan tulevaisuudessakin. Nyt ravit järjestetään suunnilleen kerran viikossa. Talvella keskiviikkoravit houkuttelevat paikan päälle 300–500 katsojaa ja lauantairavit noin 1 000 kävijää. Kesän suurtapahtumat houkuttelevat tuhansia vieraita.