Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suosikiksi noussut hampurilaisketju aikoo laajentua kovaa vauhtia – annoksia saa myös Espoossa

Boneless voitti Länsiväylän sisarlehden Helsingin Uutisten hampurilaisäänestyksen. Ketju aikoo laajentua 6–8 ravintolan vuosivauhdilla.

Kalasataman Redin Boneless on voittanut Länsiväylän sisarlehden Helsingin Uutisten järjestämän Helsingin paras hampurilaisravintola -lukijaäänestyksen.

Bonelesissa oli viime perjantaina lounasaikaan pitkä jono. Ravintolan suosio yllätti syömään tulleet Elina Somervuoren, 52, ja Lotta Sjöblomin, 52.

– Parikymppiset poikani ovat suositelleet tätä, Somervuori kertoi.

– Ihanaa, että hampurilainen on kuuma ja tehty tuoreista raaka-ainesta. Tässä ei ole mitään viilentävää elementtiä, Sjöblom kehuu ”sopivan tulista” jalapeno-burgeriaan.

Työpäivän lomassa lounaalle tulleet Maarit Martin, 28, Elias Kinnunen, 31 ja Joonas Vainio, 34 käyvät Bonelesissa pari kertaa kuukaudessa.

– Tämä on oikeastaan ainut hampurilaispaikka, missä koskaan käyn, Martin sanoo.

– Pidän smash-hampurilaisissa pihvien rapeista reunoista, Kinnunen makustelee.

Tilasin vaihtelun vuoksi sieniburgerin.

– Tilasin vaihtelun vuoksi sieniburgerin. Sellaista on harvassa paikassa tarjolla, Vainio toteaa.

Muun muassa osterivinokkaista, tryffelistä ja herkkutateista makua saava Smashroom on ollut ollut myynnissä tämän talven ajan. Bonelessin yrittäjä Dean Lyijynen, 30, sanoo, että suuren suosion vuoksi se saatetaan ottaa myöhemmin pysyvästi listalle.

Yksi syy Boneless-ravintoloiden suosioon on se, että burger-menu on pidetty riittävän yksinkertaisena, Lyijynen pohtii.

– Listalla on neljä hampurilaista, joista yksi on muutaman kuukauden välein vaihtuva kausiburger. Emme tuo listalle uutta burgeria joka kuukausi.

Seuraavaksi listalle on tulossa ainakin kanaburgeri. Kaikkiin hampurilaisiin voi vaihtaa Tasty-kasvispihvin.

– Täysin vegaanisia hampurilaisia ei ole, koska kysyntä on hyvin pientä.

Boneless-ketju on perustettu Helsingissä 2017. Suurempaan tietoisuuteen se kohosi viimeistään 2020. Suomessa alkoi tuolloin ohuiden ja rapeareunaisten smash-pihvien voittokulku, jolle ei näy loppua.

Bonelessilla on franchise-ravintolat Jätkäsaaressa ja Ullanlinnassa. Kahden kuukauden sisällä ravintolat on tarkoitus perustaa myös Kannelmäkeen, Laajasaloon ja Töölöön. Kallion ravintolan pitäisi aueta kesään mennessä.

– Lisäksi Boneless-annoksia voi tilata Huuva-pilvikeittiön valikoimasta muun muassa Espoon Tapiolasta ja Vantaan Myyrmäestä. Kesään mennessä Boneless annoksia saa jo seitsemältä eri paikkakunnalta. Suomessa meidän on tarkoitus laajeta suurimpiin kaupunkeihin, ja etsimme jatkuvasta hyviä tiloja ja yrittäjiä, Lyijynen kertoo.

– Suunnitelmissa on laajentua 6–8 ravintolalla vuosittain.

HU:n lukijaäänestyksessä annettiin 9 906 hyväksyttyä ääntä, joista Boneless sai 1274. Toiseksi sijoittui vuoden 2020 äänestyksen voittanut Lönnrotinkadun Naughty Brgr (964) ja kolmanneksi Mikonkadun Friends & Brgrs (783).

– Maku, koko ja hinta kohdillaan. Siihen vielä mahtava henksu niin priimatavaraa, äänestäjä kommentoi Naughtya.

– Hyvät tasalaatuiset hampurilaiset, toinen kehuu Friends & Brgrs -ravintolaa

Boneless oli vuonna 2020 neljäs ja Friends & Brgrs viides.