Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies tyrkytti sukuelintään naiselle lähijunassa ja löi tilanteeseen puuttunutta – ahdisteli vielä 9-vuotiasta lasta

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona sakkoja kolmikymppiselle miehelle, joka aiheutti pahennusta lähijunassa Espoossa ja joka junasta poistuttuaan yritti anastaa matkapuhelimen asemalle olleelta 9-vuotiaalta lapselta.

Tilanteissa väliin tulleet todistajat saivat osakseen iskuja ja tönimistä.

Turvakameratallenteita sekä todistajalausuntoja käyttänyt oikeus katsoi todistetuksi, että sekavasti käyttäytynyt mies tuli ulos lähijunan vessasta housut alhaalla niin että hänen pakaransa ja sukupuolielin olivat näkyvillä.

Mies lähestyi junan muita matkustajia ja meni seisomaan erään naismatkustajan eteen niin, että hänen elimensä oli lähellä naisen kasvoja. Nainen jäi tilanteessa loukkuun vaunun seinän ja miehen väliin.

Tilanteeseen puuttunutta todistajaa mies löi keskiruumiin alueelle.

Poistuttuaan junasta Tuomarilan asemalla mies tapasi kaksi alikulkukäytävässä istunutta lasta, joista toinen oli 9- ja toinen 8-vuotias.

9-vuotiaan mukaan mies vaati itselleen ensin rahaa ja sitten matkapuhelinta. Lapsi sai pidettyä puhelinta tiukasti selkänsä takana, joten teko jäi yritykseksi.

Paikalle oman poikansa kanssa saapunut aikuinen todistaja näki tilanteen ja vaati miestä lopettamaan. Myös toinen paikalla ollut todistaja puuttui tilanteeseen.

Tästä suuttuneena mies käveli toisen todistajan luo ja kävi häneen käsiksi tönäisten häntä.

Syytetty mies kiisti kaikki syytteet. Hän vetosi muistamattomuuteen. Miehen mukaan hän muisti ainoastaan olleensa U-junassa tapahtumahetkellä.

Miehestä tehdyssä lääkärinlausunnossa hänen todettiin käyttäneen erilaisia huume- ja lääkeaineita sekä alkoholia. Myös todistajat kertoivat miehen sekavasta käytöksestä.

Punninnan jälkeen oikeus kuitenkin katsoi, että mies oli teot tehdessään syyntakeinen. Oikeuden mukaan alkoholin ja huumeiden tietoinen käyttö ei kyseisessä tilanteessa lähtökohtaisesti voinut alentaa syyntakeisuutta.

31-vuotias mies tuomittiin sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta, varkauden yrityksestä sekä lievästä pahoinpitelystä 50 päiväsakkoon. Niistä kertyy maksettavaa 300 euroa. Lisäksi mies tuomittiin maksamaan rikosuhrimaksu 80 euroa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.