Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metrovarren arvoalue Espoossa saa uuden, tiiviimmän ja korkeamman keskuksen – asukkaiden kannattaa olla hereillä nyt

Haukilahden uuden keskustan suunnittelu etenee. Nykyiset, matalat liikerakennukset on määrä purkaa. Niiden tilalle rakennettaisiin kerrostaloja, joiden katutasoon sijoittuisi liiketiloja.

Hanke on tullut vireille jo muutama vuosi sitten ostoskeskuksen ja kauppakeskuksen omistavien kiinteistöyhtiöiden ja YIT:n aloitteesta.

Ensimmäiset suunnitelmat ehtivät jo herättää alueella vastustusta, sillä matalasti ja väljästi rakennettuun ympäristöön kaavailtiin 6–7-kerroksisia kerrostaloja, jotka olisivat muodostaneet korkean muurin Haukilahdenkadulle.

Nykyisistä rakennuksista 60-luvulla valmistunut ostoskeskus on yksikerroksinen ja 80-luvulla valmistunut ostoskeskus kaksikerroksinen.

Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi kaavan tavoitteet tammikuussa 2022. Lautakunta päätti tuolloin Emma-Stina Vehmasen (kok.) esityksestä, että kerroslukua madalletaan tai massoittelua muutetaan, mutta keskuskorttelista muodostuu kuitenkin hieman ympäröivää alutta korkeampi.

Kokouksessa äänestettiin myös ostoskeskuksen vanhimman osan säilyttämisen selvittämisestä. Risto Nevanlinnan (vihr.) esitys selvittämisestä kaatui kuitenkin äänestyksessä.

Kaupunkisuunnittelukeskus on jatkanut suunnitelmia viime kevään ja syksyn aikana. Uusinta versiota on jo esitelty Haukilahden seuralle ja suunnitelmat tulevat nyt kaikkien nähtäville 23. tammikuuta – 21. helmikuuta. Tänä aikana niistä voi jättää mielipiteensä.

Suunnitelmista järjestetään myös asukastilaisuus Haukilahden palvelukeskuksessa 6.2.2023 kello 17.30–19.00.

Tavoitteena on kaupungin mukaan saada alueelle lisää asuntoja niin, että ne sopivat mahdollisimman hyvin ympäristöönsä. Liiketilan määrä pysyisi nykyisellään, paikalle tulisi toriaukio ja pysäköintitiloja sijoitettaisiin myös maan alle. Miljööstä tavoitellaan laadukasta ja kaupunkikuvaa elävöittävää.