Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuuntelija pettyi Tapiolan kuoron konserttiin – Joulukonsertit ovat herkkä asia, sanoo taiteellinen johtaja

Tapiolan kuoro toipuu koronasta ja valmistautuu juhlimaan 60-vuotistaivaltaan.

Korona-aika vaikutti rajusti tänä vuonna 60 vuotta täyttävän Tapiolan kuoron toimintaan.

– Se kuuluu varmasti kuoron soinnissa, että laulajia on nyt puolet vähemmän. Kestää pitkään, ennen kuin pääsemme koronaa edeltäneelle tasolle, kuoron taiteellinen johtaja Pasi Hyökki sanoo.

Monta lapsikuoroa lopetti korona-aikana toimintansa kokonaan.

Notkahduksesta huolimatta Hyökki näkee kuoron tulevaisuuden hyvänä.

– Olemme olleet onnellisia siitä, että meillä on edelleen yli 40 laulajaa. Tammikuun pääsykokeessa kuoroon otettiin seitsemän uutta laulajaa.

Hyökin mukaan lapset ja nuoret jättivät kuoron sen vuoksi, että korona-aikana oli harjoiteltava zoomissa.

– He eivät kerta kaikkiaan jaksaneet sitä, että ensin oli koulupäivä zoomissa ja sen jälkeen kuoroharjoitukset myös etänä.

Nimimerkki ”Kuoron ihailija 68” moitti Länsiväylässä (LV 7.1.2023) Tapiolan kuoron Valo-joulukonserttia, jonka hän oli kuullut Tapiolan kirkossa.

Pettymykseni oli todella suuri, hän kirjoitti.

– Laulu oli myös paikoin epätäsmällistä ja huteraa verrattuna aikaisempaan terävyyteen ja rytmikkyyteen, nimimerkki totesi.

Toisaalta ”Mummo Laaksolahdesta” (LV 14.1.) kirjoitti kiitosviestin: Tapiolan kuoro osasi asiansa.

Hyökille, joka toimii myös Ylioppilaskunnan laulajien taiteellisena johtajana, joulukonsertteihin kohdistuva kritiikki on tuttua.

– Joulukonsertit ovat herkkä asia. Joku tulee hakemaan sitä tunnelmaa, joka konsertissa on joskus ollut, mutta toiset taas eivät tykkää siitäkään, jos mikään ei muutu, Hyökki sanoo.

Tapiolan kuorolla oli 8 joulukonserttia ja Ylioppilaskunnan laulajilla 12.

– Joka vuosi kuulen YL:n konserttien osalta, että se oli paras joulukonsertti ikinä ja toinen ääripää sanoo, että en ikinä osta lippua, Hyökki havainnollistaa.

Tapiolan kuoron joulukonsertti Tapiolan kirkossa oli vuosia sitten maksuton. Nyt sisäänpääsy maksaa.

– Kuorolla oli aiemmin paljon isoja yrityssponsoreita. Nyt kun konsertteja on useita, ei voi olla niin, että yksi esitys olisi maksuton. Nykyään ei ole myöskään yrityssponsoreita, jotka tukisivat kuoron toimintaa 4- tai 5-numeroisella summalla. Joulukonserttien lipputulot käytetään kuoron toimintaan.

Tapiolan kuoron juhlakonsertti on sunnuntaina 29. lokakuuta Tapiolassa.

Muokattu 23.1.2023 klo 13: Vaihdettu otsikon sitaattia. Aiempi sitaatti oli eri asiayhteydestä.