Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkonummi palkkasi headhunterit etsimään kunnanjohtajaa – lasku enintään 60 000 euroa

In Hunt Group laskuttaa työstä korkeintaan 60 000 euroa.

Kirkkonummen kunta valmistautuu hakemaan uutta kunnanjohtajaa. Vastaavaa on tapahtunut Kirkkonummen historiassa vain kolme kertaa aiemmin.

Lähes 23 vuotta Kirkkonummea johtanut kunnanjohtaja Tarmo Aarnio irtisanoutui joulukuussa pakon edessä. Kunnanhallitus totesi, ettei Aarnio nauti enää sen luottamusta. Aarnion virkakausi päättyy tämän kuun lopussa.

Kunta on palkannut jo headhunterin etsimään sopivia henkilöitä kunnan johtoon. Asialla on Suomen suurin alan toimija In Hunt Group Oy, joka laskuttaa työstään korkeintaan 60 000 euroa. Yhtiö auttaa rekrytoinnissa kuntaa koko hakuprosessin ajan.

Kunnanjohtajan virka laitetaan toki myös virallisesti hakuun lähiviikkoina.

Ratkaistava on, valitaanko uusi johtaja määräaikaiseksi.

– Valmistelemme vielä hakukriteerejä. Ratkaistavana on muun muassa, valitaanko uusi kunnanjohtaja määräaikaiseksi. Keskusteluissa se on ollut myös vahvasti esillä, kertoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi (kok.).

Lähtökohtana ovat normaalit viran kelpoisuusvaatimukset, kuten ylempi korkeakoulututkinto ja molempien kotimaisten kielten hallinta.

Kirkkonummen kokoisissa kunnissa kunnanjohtajille maksetaan yleensä runsaan 10 000 euron kuukausipalkkaa. Kirkkonummella kunnanjohtajalla on pitkään ollut myös autoetu.

Uusi kunnanjohtaja pyritään Haapaniemen mukaan valitsemaan kevääseen mennessä ja tavoitteena on, että hän aloittaa työnsä ennen kesälomia. Valinnasta päättää lopullisesti kunnanvaltuusto.

Kunnanjohtajan tehtäviä hoitaa toistaiseksi yhdyskuntatekniikan johtaja Anna-Kaisa Kauppinen.

Uuden kunnanjohtajan rekrytointi on Kirkkonummella harvinainen tapaus. Aarnio oli kunnan historiassa vasta kolmas kunnanjohtaja. Kaksi edeltäjää tekivät myös pitkän virkauran, kunnes jäivät eläkkeelle.

Kirkkonummi päätti perustaa kunnanjohtajan viran vuonna 1959. Samoihin aikoihin ensimmäistä kunnanjohtajaa ryhtyi hakemaan myös Espoon kunta, josta tuli kauppala vuonna 1963 ja kaupunki 1972.

Kirkkonummen ensimmäinen kunnanjohtaja oli Gösta Söderström vuoteen 1978. Sen jälkeen kuntaa johti Kaj Gustafsson, joka jäi eläkkeelle vuonna 2000. Siitä lähtien kunnanjohtajana on ollut Tarmo Aarnio.

Kunnanjohtajien virat tulivat lain mukaan pakollisiksi 1970-luvulla. Sitä ennen kunnanjohtajien tehtäviä hoiti kunnanhallituksen puheenjohtaja sivutoimisesti.