Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusimaa: Matkustajilla kauhunhetkiä Onnibussissa – näin johtaja selittää

Onnibussin linja-autossa Helsingistä kohti Porvoota elettiin tiistaina kauhunhetkiä, kertoo Uusimaa-lehti.

Bussissa matkustaneen henkilön mukaan sankassa lumipyryssä edenneen auton etulasi meni vesihuurteeseen niin, ettei lasin läpi juuri nähnyt.

Matkustaja kertoi kokemuksestaan Puskaradio Porvoo -Facebook-ryhmässä. Uusimaa ei tavoittanut häntä, mutta Facebookissa julkaistussa kuvassa tuulilasi näyttää umpihuurteiselta.

Matkustajan mukaan kuljettaja ajoi kaikesta huolimatta moottoritietä noin sadan kilometrin tuntinopeudella.

– Ihmiset kävivät pyyhkimässä omilla kaulahuiveilla ja sanomalehden palasilla ikkunaa, niistä ei juurikaan ollut apua, matkustaja kirjoittaa Uusimaan mukaan.

Söderkullassa bussi törmäsi matkustajan mukaan ilmeisesti liikenteenjakajaan ja heittelehti. Lopulta kuljettaja pysäytti bussin matkustajan vaatimuksesta, ja suuri osa matkustajista jäi pois. Osa tilasi taksin ja osa jäi odottamaan seuraavaa linja-autoa.

Onnibusin kaupallinen johtaja Petteri Rantala sanoi Uusimaalle, että kyseisestä matkasta on tullut yhteydenottoja.

Rantalan mukaan linja-autoon oli tullut tekninen vika linjakilpiin jo matkalla Porvoosta Helsinkiin, ja korjauksen seurauksena tuulilasin puhallin ei käynnistynyt.

Rantalan saaman selvityksen mukaan bussi ajoi moottoritiellä sen vuoksi 80 kilometrin tuntinopeutta.

– Söderkullassa hän [kuljettaja] pysäytti auton ja oli yhteydessä liikennetyönjohtoon tuulilasista. Työnjohtajan ohje kuljettajalle oli odottaa perässä tulevaa vuoroa, joka ottaa asiakkaat kyytiin. Kuljettajan kanssa sovittiin, että hän katsoo vasta sen jälkeen, saako korjattua puhaltimen ja mahdollisesti tuotua auton varikolle tyhjänä. Jostain syystä kuljettaja olikin jatkanut linjavuoron ajamista ja osunut sitten liikenteenjakajan kivetykseen, joka hänen kertomansa mukaan oli ollut lumen alla piilossa.

Rantalan mukaan kuljettaja ei onnistunut kommunikoinnissaan matkustajille. Tapahtumien selvittelyä jatketaan yhtiön sisällä.

– Asiakkaita neuvon olemaan yhteydessä OnniBus.com Oy:n asiakaspalveluun, jotta voimme tapahtuneen heille hyvittää.

Lue koko juttu Uusimaasta.