Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tommin ja 10 muun autoilijan luvatta pysäköidyt autot motitettiin järeillä betonisonneilla – "Kiusantekoa"

Yli 10 autoa jäi mottiin isojen betoniesteiden taakse tiistaina entisen kauppakeskus Pikkulaivan tontilla Espoonlahdessa.

Paikalle autonsa pysäköinyt Tommi kertoo, että autoilijat ovat käyttäneet tyhjilleen jäänyttä tonttia pysäköintiin muutaman kuukauden ajan sen jälkeen, kun väliaikainen kauppakeskus purettiin.

Aluetta ei ole tarkoitettu pysäköintiin, mutta Tommin mukaan pysäköintiä tontilla ei ole myöskään rajoitettu tai kielletty millään liikennemerkillä. Paikalla on aiemmin ollut pieniä keltaisia betoniporsaita.

– Ne on joku siirtänyt aiemmin sivuun, joten tontille on päässyt yhtä kaistaa pitkin, Tommi kertoo.

Tommi yllättyi  tiistaina, kun autojen kulkua estämään oli tuotu kaksi järeää "betonisonnia". Niiden tuomisesta ei varoitettu etukäteen.

– Tontille jäi yli 10 autoa mottiin – omani mukaan lukien. Autoja saatiin sieltä iltapäivällä pienellä vaivalla muutama pois. En tiedä jäikö sinne sitten joitain autoja.

Hänen mielestään betonisonnien yllättävä tuomien alueelle lähentelee kiusantekoa. Pimeältä tontilta oli tiistaina vaikea löytää ulospääsyä.

– Ymmärrän, että paikka ei ole mikään virallinen parkkis, mutta säännöllisesti siellä pysäköivät lähitalojen asukkaat, vieraat, Lippulaivan ja lähialueen yritysten asiakkaita sekä henkilökuntaa. Hämmästyttää, ettei siihen ole etukäteen laitettu mitään ilmoitusta tontin sulkemisesta, Tommi toteaa.

Parkkipaikkojen puute on ollut jo pidempään puheenaiheena Espoonlahdessa. Alueen asukasmäärä kasvaa, ja myös uusi kaupunkikeskus Lippulaiva tuo liikennettä.

Betonisonneissa on rakennusyhtiö NCC:n logo, joten Länsiväylä pyysi ensimmäiseksi vastauksia NCC:ltä. Rakennusyhtiöstä kuitenkin kerrottiin, ettei heillä ole tekemistä asian kanssa.

Myös tonttia aiemmin hallussaan pitäneestä kauppakeskusyhtiö Citiconista todettiin, ettei alue kuulu enää heille.

Vastaus löytyi lopulta Espoon kaupunkitekniikan viestinnän kautta.

Selvisi, että Espoon kaupunki omistaa tontin, joka on kaavoitettu rakentamiseen ja jonka suunnitteluvaraus on nykyisin rakennusliike SRV:llä.

Kaupungin viestinnän mukaan rakennusliike Peab on tehnyt Pikkulaivan purkamista johtuvia entisöintitöitä, ja Peabista saadun tiedon mukaan betoniesteet on laitettu viime tiistaina estämään alueelle ajamista.

– Alue oli tarkoitus sulkea jo syyskuun lopussa Pikkulaivan purkutöiden valmistuttua, mutta rakennusliike Peab on syksyn aikana tehnyt kohteessa kaupungin vaatimia entisöintitöitä. Työmaaliikenteelle tarkoitetulle alueelle on (keltaisista) esteistä huolimatta ajettu kävely- ja suojateitä pitkin ja sitä on käytetty laittomaan pysäköintiin, Espoon kaupunkitekniikan viestinnästä kerrottiin perjantaina.