Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harvinainen konsertti Olarin kirkossa – Jaakko Mäntyjärven tuotannon helmet pääsevät esille

Olarin kirkossa kuullaan ensi sunnuntaina 29. tammikuuta konsertti, joka keskittyy kokonaan Jaakko Mäntyjärven (s. 1963) tuotantoon.

Läpileikkauksen säveltäjän keskeisimpiin teoksiin esittää Suomalainen Kamarikuoro Eric-Olof Söderströmin johdolla.

Mäntyjärvi on Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia kuoromusiikin säveltäjiä. Hänen teoksiaan on esitetty kaikilla asutuilla mantereilla, erityisesti USA:ssa ja Japanissa.

Espoossa on nyt tarjolla konsertillinen sekä Mäntyjärven tuoreimpia sävellyksiä että jo kulttimaineeseen yltäneitä teoksia, kuten Estonian uhrien muistoksi sävelletty Canticum Calamitatis sekä otteet Shakespeare Songs ja More Shakespeare Songs -sarjoista.

Suomalainen Kamarikuoro matkustaa helmikuussa konsertoimaan samalla ohjelmistolla Göteborgiin Vocal Art Ensemble of Sweden -kamarikuoron vieraana. Samassa yhteydessä saa kantaesityksensä Mäntyjärven uusin kuoroteos Strand, träd, vind (2022) Viveca Hollmeruksen teksteihin.

Jaakko Mäntyjärvi on itse laulanut muun muassa Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa, Tapiolan Kamarikuorossa, Klemetti-Opiston kamarikuorossa, Suomalaisessa Kamarikuorossa ja Kampin Laulussa. Hän on ollut myös Tapiolan Kamarikuoron varajohtaja 1998–2004.

Nykyään Jaakko Mäntyjärvi on freelancekääntäjä ja -säveltäjä. Hän opiskeli englantia ja yleistä kielitiedettä Helsingin yliopistossa ja valmistui sieltä vuonna 1991. Hänellä on auktorisoidun kääntäjän pätevyys suomi-englanti ja englanti-suomi. Hän on opiskellut myös musiikin teoriaa ja kuoronjohtoa Sibelius-Akatemiassa ja sittemmin opettanut siellä kuoromusiikin historiaa.

Jaakko Mäntyjärvi on säveltäjänä eklektinen traditionalisti. Hän sulauttaa omaan tyyliinsä vaikutteita eri tyyleistä ja eri aikakausilta ja hänen ilmaisunsa perustuu perinteisiin ratkaisuihin ja kommunikatiivisuuteen. Koska hän on itse aktiivinen kuorolaulaja, lähes kaikki hänen sävellyksensäkin ovat kuorolle.

Konsertti pidetään Olarin kirkossa sunnuntaina 29. tammikuuta kello 18. Konserttiin on vapaa pääsy. Käsiohjelman hinta on 25 euroa.