Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Rajoitukset poistettiin – rikokset lisääntyivät räjähdysmäisesti

Työmaamurrot ovat alkaneet taas lisääntyä, kun maiden väliset rajat on koronarajoitusten avattu, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisilaitos.

Länsi-Uudenmaan alueella sekä ajoneuvo- että työmaamurrot ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti. Lisäksi työmaa-ajoneuvoja varastetaan poliisin mukaan yhä enemmän.

– Koronaepidemian aikana rajat ylittävä rikollisuus väheni huomattavasti. Tämä johtui liikkuvuuden rajoittamisesta. Nyt, kun rajat on avattu, kyseinen rikollisuus ulkomaalaisten tekijöiden toimesta on lisääntynyt räjähdysmäisesti, Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessa.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella tällaisista omaisuusrikoksista koituvat vahingot ovat useita miljoonia euroja.

– Poliisilaitos on saanut palautettua rikoshyötyä useiden satojentuhansien eurojen edestä muun muassa kansainvälisellä yhteistyöllä, poliisi kertoo tiedotteessa.

Varkaat saattavat iskeä samoille työmaille useita kertoja.

Rakennusyhtiö Fira kertoi äskettäin Länsiväylälle, että sen Espoon Kivenlahdessa sijaitsevalle pysäköintilaitostyömaalle on tunkeuduttu puolenkymmentä kertaa alle vuoden aikana.

– Ilkivalta- ja varkaustapauksia on tapahtunut neljä kertaa kymmenen kuukauden sisällä. Yleisesti ottaen ilkivalta- ja varkaustapauksia tai niiden yrityksiä tapahtuu rakennustyömailla usein, kertoi tuotantojohtaja Jyrki Siven Firan toimitilarakentamisen linjasta.

Länsiväylä on uutisoinut myös ajoneuvovarkauksista. Ennen joulua useita BMW-autoja joutui varkaiden kohteeksi.