Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passijonot pitenevät taas – Espoossa jo kahden kuukauden jono

Passinhakijoiden määrät ovat kovassa kasvussa, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedotteessa.

Ajanvarausaikojen saaminen poliisilaitoksen alueella vaihtelee suuresti. Pisimmät jonot ovat Espoon pääpoliisiasemalla, jossa aikaa joutuu odottamaan jo yli kahden kuukauden ajan. Lohjalta ajan saa kuukauden sisällä ja Raaseporissa viikossa.

− Peruutusaikoja tulee kuitenkin päivittäin, ja lisäaikoja pyritään avaamaan viikoittain, joten hyvä neuvo onkin ajanvarausaikaa hakiessaan katsoa tilannetta pitkin viikkoa, sanoo lupapäällikkö Leena Höysniemi tiedotteessa.

Matkaa suunnittelevia pyydetään tarkistamaan passin tai henkilökortin voimassaolo hyvissä ajoin ennen matkaa.

Vuoronumeroasiointi on edelleen mahdollista kiireellisissä tapauksissa, mutta tällöin täytyy varautua pitkäänkin jonottamiseen.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos myönsi viime vuonna ennätykselliset 104 668 passia ja 40 736 henkilökorttia. Passeja myönnettiin lähes 60 prosenttia ja henkilökortteja yli 14 prosenttia enemmän kuin vuonna 2021.

Myös ase- ja turvallisuusalan luvissa oli nousua edelliseen vuoteen verrattuna.

Lue lisää: Poliisi lisää nyt väkeä purkamaan passijonoja – ”Venäjän hyökkäys Ukrainaan on saattanut lisätä hakemista” (LV 9.3. 2022)

Passijonot ovat nyt historiallisen pitkät – MTV: Vastaava ruuhka näkyi viimeksi vuonna 2006