Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rantaan tullut sotilasalus herätti ihmettelyä Espoossa – "Ei tarvitse olla huolissaan, kun omia näkyy", kommentoi viestintäpäällikkö

Lauantaina Espoon edustalle ilmestynyt Merivoimien miinalautta aiheutti ihmettelyä rannalla olleissa ihmisissä.

Länsiväylän lukijan mukaan alus kävi Nokkalan Majakan rannassa lauantaina kello 11.15.

Nokkalan Majakka sijaitsee suositun ulkoilureitin, Espoon rantaraitin varrella.

– (Alus) kävi rannassa pyörähtämässä ja halkoi samalla jääpeitteen. Mikä mahtoi olla aluksen tehtävä, maihinnousuharjoitus kenties? pohti aluksen kuvannut Johanna Leppänen.

Merivoimien viestinnästä aluksen liikkeitä ei haluttu kommentoida.

– Puolustusvoimien kaluston liikkumisen syy ei ole julkista tietoa, liikuttiinpa sitten merellä tai maalla, sanoi Merivoimien viestintäpäällikkö Annele Apajakari.

Apajakarin mukaan aluksen läsnäolosta ei tarvitse huolestua.

– Koskaan ei tarvitse olla huolissaan, kun omia näkyy.

Espoossa nähty alus on Pansio-luokan miinalautta, joita Merivoimilla on kolme kappaletta.

Merivoimat kertoo verkkosivuillaan, että 1990-luvulla rakennetut miinalautat Pansio, Porkkala ja Pyhäranta peruskorjattiin muutama vuosi sitten ja niiden toimintaikää jatkettiin 2030-luvulle.

– Peruskorjauksessa ylläpidettiin alusluokan miinanlaskukyky. Samalla parannettiin palon- ja vaurionkestävyyttä sekä palvelusturvallisuutta. Kokonaan uutena suorituskykynä luotiin mahdollisuus toimia emäaluksena, joka toteuttaa täydennyksiä ja tyhjennyksiä muilta alusyksiköiltä ja joukoilta, Merivoimien tiedote vuodelta 2018 kertoo.