Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Svenska Yle: Espoon työntekijä syytettynä yli miljoonan euron lahjuksista – vaimokin sai 50 000 euroa liikaa palkkaa

Espoon kaupungin työntekijää syytetään lahjusten ottamisesta, Svenska Yle uutisoi verkkosivuillaan 30.1.2023.

Syyttäjän mukaan Espoon kaupungin Tilapalvelut-liikelaitoksen LVI-asiantuntija otti lahjuksia yli miljoonan euron edestä vuosina 2018–2020.

Svenska Yle kertoo, että työntekijä sai yritykseltä rakennustarvikkeita, elektroniikkaa, koneita ja moottoriveneen vastineeksi siitä, että kaupunki tilasi yritykseltä nuohousta.

Työntekijää syytetään törkeästä lahjuksen ottamisesta ja antamisesta, törkeästä petoksesta ja törkeästä rahanpesusta. Syyttäjä vaatii Yle Svenskan mukaan työntekijälle viiden ja puolen vuoden vankeusrangaistusta.

Syytettynä ovat myös LVI-yrityksen toimitusjohtaja ja työntekijän vaimo, joka sai syyttäjän mukaan yli 50 000 euroa ylimääräistä palkkaa. Vaimoa syytetään törkeästä rahanpesusta ja toimitusjohtajaa törkeästä lahjuksen antamisesta.

Tilapalvelut-liikelaitos teki asiasta rikosilmoituksen 2.10.2020. Epäilty työntekijä lomautettiin Svenska Ylen mukaan syyskuussa 2020 ja jo sitä ennen hänen käyttöoikeuksiaan rajoitettiin.

Tapaus käsiteltiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa joulukuussa 2022. Oikeus antaa Svenska Ylen mukaan tuomion 28. helmikuuta.