Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt pelataan kovilla: Kaupan liitolta poikkeuksellinen vastatoimi PAMin jättilakolle – Lakko koskisi lähes kaikkia isoimpia kauppoja

Kaupan liitto aloittaa kovat vastatoimet Palvelualojen ammattiliitto PAMia vastaan: työnantajaliitto lopettaa ammattiyhdistysmaksujen pidättämisen palkasta ja tilittämisen työntekijäliitolle. Työnantajien toimi alkaa 15. helmikuuta.

Kyseessä on erittäin poikkeuksellinen toimi

PAM ilmoitti tiistaina suurlakosta, jonka piirissä olisivat muun muassa kaikki Citymarketit, Prismat ja Lidlit.

– Kaupan liitto ei voi istua toimettomana ja seurata sivusta PAMin työnantajiin kesken neuvottelujen kohdistamia kohtuuttomia lakkoja. Työnantajilla ei yksinkertaisesti ole tässä tilanteessa muuta vaihtoehtoa kuin turvautua omiin käytettävissä oleviin neuvottelupöydän ulkopuolisiin keinoihin, sanoo Kaupan liiton työmarkkinajohtaja Anna Lavikkala tiedotteessa.

Kaupan työehtosopimuksen mukaan työnantaja on velvollinen työntekijän pyynnöstä pidättämään Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:n jäsenmaksut ja tilittämään ne liiton pankkitilille.

Kaupan työehtosopimuksen voimassaolo päättyi 31. tammikuuta.