Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juhla Mokka -paketeista paljastui miljoonien arvoinen huumelasti – takavarikoitiin 4 700 kilometrin päässä Suomesta

Suomalaisen Juhla Mokka -kahvin paketeista tehdään tunnetusti mitä erilaisempia kierrätystavaroita, mutta harvemmin paketit päätyvät näin erikoiseen uusiokäyttöön.

Yhdysvaltain merivoimat kertoo verkkosivuillaan, että sille kuuluva rannikkovartioston alus on takavarikoinut 4 000 kiloa hasista ja 512 kiloa metamfetamiinia Omaninlahdella. Merivoimien jukaisemasta kuvasta näkee, että huumeita oli pakattu suomaisille tuttuihin Pauligin kahvipaketteihin.

Tiedotteen mukaan takavarikko tehtiin kansainvälisillä vesillä kulkevalta kalastusalukselta tämän viikon maantaina. Suomesta Omanilahdelle on matkaa linnuntietä noin 4 700 kilometriä.

Huumeiden arvoksi katukaupassa arvioidaan 33 miljoonaa dollaria eli noin 30 miljoonaa euroa.

Amerikkalaisalus on Omaninlahdella tukemassa Britannian kuninkaallisen laivaston johtamaa CTF 150 -ryhmää. Ryhmä on osa kansainvälistä merivoimien yhteisorganisaatiota Combined Maritime Forcesia (CMF).

– Tämä on vasta alkua työllemme merenkulun turvatoimien toteuttamisessa ja laittoman toiminnan ja huumeiden salakuljetuksen estämisessä, sanoo CTF 150:n komentaja, laivaston kapteeni James Byron tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan CMF on takavarikoinut miljardin dollarin arvosta laittomia huumeita vuodesta 2021 lähtien. CMF:ään kuuluu 38 jäsenmaata ja kumppania.