Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suosittu ystäväluistelu tekee paluun ja laajenee Espoonlahteen – tämän vuoden teema saa sukat pyörimään luistimissa

Tapiolassa luistellaan 70-luvun discohittien tahdissa.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tutut laulusolistit Johanna Försti ja Antti Koivula tarjoilevat Tapiolassa 1970-luvun parhaita discohittejä. Ystäväluistelu-tapahtuma palaa koronan aiheuttamalta kahden vuoden tauolta Tapiolan Jääpuistoon ja samalla tapahtuma laajenee Espoonlahteen.

Tapahtuman juontavat Minna Korkka ja Ernest Lawson, joka on myös tuttu tanssiohjelmasta.

Lauantaina 11. helmikuuta luistellaan sekä Tapiolan Jääpuistossa että Espoonlahden tekojäällä Tapiola Sinfoniettan discosoundien tahtiin. Orkesteria johtaa Antti Rissanen.

– Ystäväluistelu on tapahtuma, josta asukkaat ovat pitäneet kovasti ja se on lisäksi tapahtuma, jota on helppo liikutella, Espoonlahden lisäsisällöistä vastaava tapahtumakordinaattori Saara Vanhala toteaa.

Talvisää on pieni riski.

– Tapiolasalin konsertti toteutuu joka tapauksessa ja toivottavasti sää on sellainen, että ulkona voi luistella, tapahtuman päätuottaja Maija Hietala sanoo.

Illan alkajaisiksi Espoonlahdessa esiintyy Espoon taitoluisteluklubin luistelijaryhmiä ja sen jälkeen yleisö päästetään jäälle. Tapiolan Sinfoniettan konsertti striimataan suorana Espoonlahteen.

Tämän vuoden teemana on Disco Inferno. Discobiisit ovat 1970-luvulta, joten tapahtumassa kuullaan muun muassa Donna Summerin ja Diana Rossin hittejä.

– Sitten kun Tapiola Sinfoniettan osuus on päättynyt, jatkamme Espoonlahdessa luistelua yhteislaulun säestyksellä. Screenille heijastetaan yhteislauluhittien sanoja. Niitä voi vilkuilla sieltä luistellessa. Esilaulajaa ei ole, Saara Vanhala kertoo.

Yhteislauluiksi on valittu hittejä 1990- ja 2000-luvulta, esimeriksi Spice Girlsejä ja Backstreet Boysia.

Vanhalan mukaan Espoonlahden tekojäälle mahtuu kerralla ainakin 500 luistelijaa. Espoonlahdentie 2–4:ssä olevalle tekojäälle on metroasemalta matkaa noin 500 metriä.

Tapahtuman aikana yleisöä palvelee taitoluisteluklubin kahvila.

Ystäväluistelu-konsertti alkaa kello 17. Liput Tapiolasaliin maksavat 5 euroa. Konsertti alkaa noin puolen tunnin suoralla videolähetyksellä Jääpuutarhasta, jossa nähdään muun muassa Espoon taitoluisteluseurojen esityksiä. Sen jälkeen alkaa varsinainen konserttiosuus, joka striimataan suorana Tapiolan Jääpuutarhaan ja Espoonlahden urheilupuiston tekojääkentälle.