Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linnunpaskamaata myydään 95 000 eurolla

Virossa on myynnissä erikoislaatuinen saari, joka sijaitsee Saarenmaan edustalla, noin 400 metrin päässä pienen Abrukan saaren eteläkärjestä. Tällä 4,8 hehtaarin suuruisella saarella on hintaa vain 95 000 euroa.

Linnusitamaa-niminen saari (suomeksi Linnunpaskamaa) on osa Abrukan saaren luonnonsuojelualuetta ja sen takia siellä on voimassa useita rajoituksia.

Esimerkiksi lintujen pesimäkaudella eli huhtikuun puolesta välistä heinäkuun loppuun saakka kestävän ajanjakson aikana siellä ei saa oleskella ilman suojelualueen hoitajan eli Viron ympäristöviraston lupaa. Myöskään uusien rakennusten ja tilojen rakentaminen ei ole sallittua saaren rannan rakennuskieltoalueella.

Paikallisen Postimees-lehden haastatteleman saaren myyntiä hoitavan Reval Kinnisvaran edustajan Alvar Kaseran mukaan luonnonsuojelualueen sääntöjen mukaan saarella voi kuitenkin telttailla laajalla alueella ja ympäristöviraston luvalla järjestää jopa 50 hengen tapahtumia.

Sama yritys yrtti myydä Linnusitamaa-saarta jo vuonna 2007. Silloin sen hinta oli 2,5 miljoonaa kruunua eli 160 000 euroa.

Suomessa asiasta uutisoi ensin Tallinna24.