Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iso mullistus edessä: Kirkkonummen vanhaa keskustaa alkaa kehittää tuttu rakentaja Espoosta

Kirkkonummen torialueen keskisimmän korttelin toteuttamisesta vastaa EKE-Rakennus Oy Espoosta. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että se ostaa tontit, kun alueen asemakaava on lainvoimainen.

EKEllä on esisopimukset maanomistajien kanssa. Nykyiset vanhat liiketalot puretaan korttelista ja paikalle rakennetaan 4–6-kerroksisia asuintaloja yli 500 asukkaalle.

Korttelissa on asuinkerrostalorakennusoikeutta runsaat 15 000 kerrosneliötä.

EKEn kortteli on torin etelälaidassa ja jatkuu mäkeä alas Kelan toimitalolle saakka. Purettavia kiinteistöjä on neljä.

– Olemme todella ilahtuneita, että tämä pitkään vireillä ollut hanke saadaan nyt eteenpäin, toteaa tiedotteessa EKE-Rakennuksen toimitusjohtaja Tea Ekengren-Saurén.

Kortteliin tullaan rakentamaan omistus- ja vuokra-asuntoja yksiöistä isoihin perheasuntoihin. Sisäpihalle toteutetaan vehreä sisäpiha oleskelu- ja leikkialueineen.

Kivijalkakerrokseen sijoittuu liike- ja palvelutiloja. Asukkaiden autopaikoitus keskittyy pääosin korttelin eteläosaan rakennettavaan pysäköintitaloon.

EKE on ollut jo vuosikymmenten ajan Kirkkonummen kunnan merkittävin yhteystyökumppani uusien alueiden suunnittelussa ja rakentamisessa.

Sundsbergin asuinalue on EKEn toteuttama. Myös hankkeilla olevan Microsoftin datakeskuksen alue on EKEn omistama.

Toinen uudelleen rakennettava keskustakortteli Kirkkonummen torin varrella on Varuboden-Oslan. Kortteliin kaavoitetaan asuntoja lähes 300 asukkaalle ja VBO:n kortteliin on lisäksi tulossa päivittäistavarakauppa.

Lue myös: Kirkkonummen vanha keskusta nytkähti vihdoin eteenpäin – jopa 900 uutta asukasta