Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leijonat keräävät ruokaa Espoon vähävaraisille – "Usein käy niin, että lahjoittaja tuo kokonaisen kassillisen tavaraa"

Lions Club Espoo Pohjoisen keräystuotto ohjataan vähävaraisille.

Lähderannassa on lauantaina mahdollisuus helppoon hyväntekeväisyyteen.

Lions Club Espoo Pohjoisen väki järjestää jälleen K-Supermarket Lähderannan edustalla tempauksen, jossa ruokaostoksille menijät voivat samalla osallista vähävaraisille suunnattuun ruokakeräykseen.

Lions Clubin vapaaehtoiset tarjoavat halukkaille ostoslistaa, jolta voi poimia haluamansa määrän tuotteita. Listalla on hyvin säilyviä elintarvikkeita sekä hygieniatuotteita.

Lions Club toimittaa tuotteet Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ja ruotsinkielisen seurakunnan diakoneille, jotka puolestaan jakavat tavarat eteen päin Espoon vähävaraisille.

– Tämä on hieno keino järjestää keräys. Lahjoitukset menevät varmasti perille ja kohdentuvat lähialueille, sanoo klubin jäsen Pekka Valkonen.

Jaettavaa on riittänyt, sillä keräys on Valkosen mukaan myös tehokas.

–  Yksi kauppias arvioi kerran, että keräämämme noin 30 banaanilaatikollisen arvo oli jopa 1 500 euroa. Jos käyttäisimme samat tunnit lipaskeräykseen, saisimme ehkä muutaman satasen, Valkonen arvioi.

Valkosta voi pitää idean isänä, sillä ensimmäinen ruokakeräys vuonna 2019 järjestettiin hänen ehdotuksestaan.

Vuodesta 2019 läpi koronavuosien kasvanut tapahtuma on osoittautunut niin suosituksi, että keräyksiä on nyt 8–9 vuodessa. Keräykset järjestetään yhteistyössä alueen K-kauppiaiden kanssa.

Vapaaehtoisia leijonia paikalle tarvitaan joka lauantai noin 8. Kun keräys on tullut tunnetuksi ja keräyspäivien määrä on kasvanut, apuun on jouduttu pyytämään tavaroita lajittelemaan myös partiolaisia.

– Keräys on otettu hyvin vastaan. Moni kiittelee ja toivoo, että näitä olisi useimminkin. Usein käy myös niin, että lahjoittaja tuo kokonaisen kassillisen tavaraa, Valkonen mainitsee.

Lions Club Espoo Pohjoinen on alueella tuttu toimija, joka muun muassa tukee paikallisia partiolaisia. Yhdistyksen kevättempaus Laaksolahden monitoimitalolla on ilahduttanut alueen lapsiperheitä jo vuosikymmeniä. Tänä keväänä tempaus järjestetään 41. kerran.

Hieman yli 30 jäsenen yhdistys toimii alueella, joka ulottuu suurin piirtein Viherlaaksosta Niipperiin ja Kalajärvelle.

– Keräys on lisännyt myös yhdistyksen näkyvyyttä ja olemme saaneet lisää jäseniä, Valkonen kertoo.