Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi epäilee: Oppilaat käyneet huumekauppaa koulupäivän aikana Espoossa – yläkouluun tehtiin ratsia

Länsi-Uudenmaan poliisi epäilee, että oppilaat ovat käyneet huumekauppaa espoolaisessa yläkoulussa koulupäivän aikana.

Poliisi kertoo tehneensä kouluun ratsian tiistaina. Ratsiassa poliisi otti haltuunsa koulusta löytyneitä huumausaineita.

Poliisin mukaan on harvinaista, että viranomaiset etsivät huumeita koulusta. Länsi-Uudellamaalla näin on tapahtunut muutamia kertoja aikaisemmin.

Poliisi päätti tiedottaa asiasta, jotta nuorille tulee selvä viesti toiminnan rangaistavuudesta.

− Huumausaineiden hallussapito, käyttäminen ja niiden myyminen tai luovuttaminen toiselle nuorelle ei ole sallittua. Huumausaineiden tai niiden käyttövälineiden tuomiselle kouluun ole mitään perustetta. Poliisi suhtautuu tietoonsa tulleisiin tapauksiin vakavasti, ja kuten tämä esimerkki osoittaa, puuttuu näihin tilanteisiin. Poliisi tekee jatkossakin yhteistyötä koulujen kanssa, jotta huumausaineita ei kouluihin tule, kommentoi komisario Hannu Väänänen Länsi-Uudenmaan poliisin tiedotteessa.

Väänänen tarkentaa STT:lle, että koulusta löytyi vähäinen määrä marihuanaa. Epäiltyjä nuoria on muutama, ja kaikki ovat rikosoikeudellisesti alaikäisiä.

Poliisi tutkii mahdollista huumausaineiden välittämistä rikosnimikkeellä huumausainerikos.

Poliisin on vaitonainen tutkinnasta, koska siihen liittyy alaikäisiä ja tutkinta on kesken.

Yleisellä tasolla poliisi painottaa, että myös ne huumausainerikokset, joissa epäilty on alaikäinen, siirtyvät esitutkinnan kautta lopulta syyteharkintaan. Rangaistuksena voi olla sakkoa tai jopa vankeutta.

Tiistain ratsiassa koulussa oli paikalla ennalta estävän toiminnan poliiseja sekä huumausaineiden etsintään erikoistunut koira.

Poliisin mukaan viranomaisten läsnäolo ei vaikuttanut oppitunteihin, mutta koulun rehtori ja muu henkilökunta auttoivat poliisia rajoittamaan liikkumista käytävällä lyhyen ajan etsinnän aikana.

Poliisi korostaa, kuinka tärkeää on sujuva tiedonvaihto alueen koulujen kanssa.

Länsiväylän tietojen mukaan kyseisessä koulussa on jo jonkin aikaa oltu huolissaan nuorten toiminnasta ja levottomasta käytöksestä. Huumeiden lisäksi esimerkiksi sähkötupakan käyttö on ollut ongelmana koulun tiloissa.

Kyseinen koulu ei ole aiemmin noussut esille vastaavista ongelmista.